Două miliarde de lei pentru europenizarea forței de muncă

260
Fondurile structurale alocate în cadrul axei de creștere a competitivității economice a Programului Operațional Sectorial (POS) au fost epuizate, însă managerii constănțeni mai au șansa de a prinde o finanțare europeană pe axa de dezvoltare a resurselor uma-ne, unde bugetul total alocat depășește două miliarde lei.

// Primul apel care se deschide este cel pentru dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare a forței de muncă. Cererea de proiecte începe în luna iulie și funcționează pe principiul "primul venit, primul servit", având un buget total de 105 milioane lei. Semnarea contractelor de finanțare se va face în luna septembrie.

// În luna august se deschide două apeluri pentru proiecte de tip grant, pentru training-ul resurselor umane din zonele rurale și dezvoltarea economiei sociale. Fondurile alocate sunt de 118, respectiv 100 milioane lei. Contractele de finanțare vor fi semnate începând cu luna noiembrie, însă termenul limită de depunere este decembrie.

// Cea mai mare alocare financiară, de aproximativ 528 milioane lei, este pe măsurile de dezvoltare activă a forței de muncă, prin proiecte de tip strategic, cu o valoare cuprinsă între 500.000 și 5.000.000 euro. Proiectele pot fi depuse începând cu luna octombrie, semnarea contractelor urmând să se facă în luna martie a anului 2011.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5828 secunde