E jale la Ministerul Lucrărilor Publice. Se scutură "pomul cu funcții"!

281
E jale la Ministerul Lucrărilor Publice. Se scutură

Articole de la același autor

Declanșarea procesului de reorganizare a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a stârnit protestul angajaților. Oamenii sunt nemulțumiți că vor fi examinați pentru a-și păstra postul.

La solicitarea presei, ministrul Ion Ștefan a făcut următoarele precizări:

"Hotărârea de Guvern nr. 358 din 30 aprilie 2020 privind organizarea și funcționarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a fost respectată, iar ministrul de profil a emis ordinul pentru aprobarea listei funcțiilor pentru care se organizează examen, precum și a funcțiilor publice vacante puse la dispoziție funcționarilor publici. Toată documentația a fost emisă în termenele legale, fiind respectată legislația în vigoare.

În ceea ce privește protestul prezentat de reprezentanții mass-media, aduc următoarele clarificări: niciun cetățean român, inclusiv angajații MLPDA, nu are îngrădit acest drept.

Am găsit în cadrul ministerului funcționari bine pregătiți, care nu ar trebui să se teamă de aceste examene, pe ei se bazează cetățenii români care sunt beneficiari ai tuturor proiectelor implementate de MLPDA.

Pentru alții însă, este extrem de greu să se despartă de «borcanul cu miere», de salarii și alte beneficii, prin aplicarea măsurii reorganizării.

În calitate de ministru, îi asigur pe toți angajații că reorganizarea are ca obiectiv principal echitatea - muncă corectă răsplătită cu o plată corectă. Nu mai putem susține secretare care încasează același salariu cu cei care au răspundere pe proiecte majore, în valoare de sute de milioane de euro. Precizarea aceasta nu este menită a pune în umbră munca unora, ci doar că este timpul să facem o diferențiere între responsabilitățile posturilor ocupate în cadrul MLPDA.

Avem nevoie de performanță, nu de întârzieri și blocaje pentru beneficiari și cetățeni".

Potrivit anunțului făcut de ministrul Ion Ștefan, dintre cei 1.500 de angajați pe care îi are în subordine, 800 vor fi concediați. O parte dintre ei deja au primit preavizele. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9251 secunde