Electrica Furnizare și Gaz Vest, amendate cu câte 200.000 de lei

307
Electrica Furnizare și Gaz Vest, amendate cu câte 200.000 de lei - electricafurnizaresigazvestamend-1642183543.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a finalizat parțial acțiunile de control demarate pe 12 ianuarie 2022, la principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale, se arată într-un comunicat de presă.

Obiectivul controalelor este îndeplinirea obligației de emitere de facturi care să cuprindă informații corecte, transparente, clare și complete referitoare la plafonarea prețului final al energiei electrice și al gazelor naturale, precum și consumul facturat aferent perioadei de acordare a compensației.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societățile Electrica Furnizare și Gaz Vest nu au aplicat clienților beneficiari schema de sprijin prevăzută de OUG nr. 118/2021, aprobată prin Legea nr. 259/2021, pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică și gaze naturale, pentru luna noiembrie 2021, afectând astfel interesele economice ale clienților finali beneficiari ai schemei.

Pentru faptele săvârșite, societatea Electrica Furnizare a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 200.000 lei, iar societatea Gaz Vest cu amendă contravențională în valoare de 200.000 lei. Totodată, au fost dispuse măsuri pentru restabilirea legalității în sensul refacerii facturilor aferente consumului de energie electrică și gaze naturale din luna noiembrie 2021, cu aplicarea schemei de sprijin”, se spune în comunicat.

Acțiunile de control la furnizorii de energie electrică și gaze naturale continuă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3842 secunde