Emisiune numismatică cu tema Istoria aurului

176
Emisiune numismatică cu tema Istoria aurului - emisiunenumismaticacutemaistoria-1582837252.jpg
Începând cu data de 2 martie 2020, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema Istoria aurului - obiecte de orfevrărie romană târzie descoperite la Carsium. 


Moneda are valoarea nominală de 10 lei și greutatea de 1,224 grame. Aversul ei prezintă o fibulă și un inel din aur din inventarul de obiecte de orfevrărie romană târzie de la Carsium (Hârșova), inscripția în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "10 lei", anul de emisiune "2020" și stema României. 


Reversul monedei prezintă bijuterii din aur din inventarul de obiecte descoperit la Carsium (Hârșova) și inscripțiile în arc de cerc "ISTORIA AURULUI - ORFEVRARIE ROMANA TARZIE" și "CARSIUM". 


Monedele din aur ambalate în capsule de metacrilat transparent vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central. Tirajul pentru această emisiune este de 1.000 monede din aur. 


Prețul de vânzare, exclusiv TVA, este de 480,00 lei. Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4232 secunde