ENEL scoate bani din buzunare, pentru modernizări

454
Anul trecut, mai ales în lunile de vară, răbdarea constănțenilor, dar și a turiștilor a fost pusă de multe ori la încercare, ca urmare a numeroaselor pene de curent înregistrate din cauza instalațiilor depășite și a supraîncărcării rețelei. Este foarte probabil ca lucrurile să se schimbe totuși anul acesta.
Reprezentanții Enel Distribuție Dobrogea au precizat că deja au fost lansate câteva proiecte pentru modernizarea și reabilitarea instalațiilor de distribuție a energiei electrice în județul Constanța. Astfel, anul acesta vor fi modernizate rețelele din stațiunile Mamaia și Eforie, zone în care au existat, în ultima perioadă, probleme serioase, dar se vor continua lucrările de modernizare și la stațiile de transformare Tomis Nord și Centru, potrivit biroului de presă al Enel România.
De altfel, zilele acestea, se înlocuiește transformatorul 1/110/10 - 40 MVA ce asigură funcționarea stației de transformare Tomis Nord, cu unul nou. Aici, angajații Enel Distribuție Dobrogea vor monitoriza în permanență traseele cablurilor care asigură alimentarea cu energie electrică în zonă, pentru a preveni eventuale avarii majore cauzate de supraconsum, având în vedere că, în perioada derulării lucrărilor, consumul de energie electrică al stației electrice este asigurat din surse unice, fără posibilități de realimentare din surse de rezervă, în cazul apariției unei avarii în rețeaua electrică aferentă.
Tot în acest an, în municipiul Constanța, se intenționează îmbunătățirea nivelului de tensiune, precum și a liniilor aeriene sau subterane. Sunt vizate în special zonele în care s-au observat criticități în rețea, din cauza vechimii sau în care s-au înregistrat avarii în urma cărora sunt necesare lucrări de refacere a instalațiilor. De asemenea, pe lista cu priorități se numără și introducerea tehnologiei Telecontrol în rețelele de medie tensiune din zona județului Constanța, pentru reducerea timpului de manevră și realimentarea rapidă a consumatorilor.
Potrivit informațiilor puse la dispoziție de biroul de presă Enel România, pentru următorii cinci ani, compania a alocat pentru toate cele trei regiuni în care operează în sectorul de distribuție a energiei electrice - Dobrogea, Banat și Muntenia - fonduri totale de circa 700 milioane de euro pentru modernizarea rețelei. Proiectele vor privi în principal continuarea introducerii unor tehnologii avansate, precum Telecontrolul, modernizarea stațiilor electrice și înlocuirea echipamentelor învechite, pentru a aduce rețeaua de distribuție de energie electrică la standarde europene.
Anca CHICU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Februarie 2011
Stire din Economie : Ultimul cizmar al Constanței
Marţi, 15 Februarie 2011
Stire din Economie : Se dă startul TINIMTEX-ului!
Pagina a fost generata in 1.4928 secunde