Energie, agricultură, banking. INFO economic

102
Energie, agricultură, banking. INFO economic - 1-1705490605.jpg

Articole de la același autor

l Ministerul Energiei va iniţia, în perioada următoare, mai multe proiecte de acte normative care vizează accelerarea proiectelor investiţionale ale Hidroelectrica - CHE Curtisoara, Amenajarea hidroenergetică Paşcani pe râul Siret, Amenajarea Bumbeşti-Jiu şi Amenajarea hidroenergetică Răstoliţa, se arată într-un comunicat de presă transmis de instituţie. Potrivit ministerului, se va pune un accent deosebit pe inovare şi surse multiple de energie regenerabilă, care să asigure eficienţă şi sustenabilitate pe termen lung.

l Vectr Holdings, face parte din African Industries Group, îşi consolidează poziţia de jucător cheie în agricultura românească prin achiziţia societăţilor Padova Agricultură şi Contara, prin intermediul Vectr Farm Brăila, ajungând astfel la aproximativ 27.000 de hectare de teren agricol. Companiile afiliate Vectr Holdings au început activităţile în agricultura din România în anul 2015, cu 2.300 de hectare în exploatare, iar în ultimii trei ani, au extins aria de operare agricolă cu aproximativ 17.500 de hectare.

l Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut, miercuri, 17 ianuarie, la 6,14% pe an, de la 6,15% pe an, în şedinţa precedentă, informează Banca Naţională a României. Indicele la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a coborât la 6,17%, de la 6,19%, iar ROBOR la 12 luni a scăzut la 6,18% de la 6,20%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2848 secunde