Este sustenabilă creșterea cheltuielilor pentru pensii? Antreprenorii sunt îngrijorați

135
Este sustenabilă creșterea cheltuielilor pentru pensii? Antreprenorii sunt îngrijorați - crescpensiilenusestiecucatdarvor-1598275237.jpg

Articole recomandate

Mediul de afaceri este profund îngrijorat de lipsa de sustenabilitate a creșterii cheltuielilor publice pentru pensii sau pentru alte categorii de cheltuieli care nu au asigurată o sursă de finanțare, se menționează într-un comunicat remis luni de Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), cea mai mare confederație a asociațiilor oamenilor de afaceri din România, citată de Agerpres.ro.


În context, Coaliția pentru Dezvoltarea României solicită Guvernului să acționeze cu prudență în cheltuirea finanțelor publice.


"Coaliția pentru Dezvoltarea României lansează un apel la responsabilitate către Guvernul și Parlamentul României în gestionarea provocărilor în creștere generate de criza sanitară și economică pe care țara noastră o traversează și semnalează că sănătatea economică a României depinde de prudența și eficiența în cheltuirea banilor publici și de o politică bugetară care să prioritizeze investițiile cu efect multiplicator în economie", potrivit comunicatului CDR.


Confederația patronală atenționează Guvernul cu privire la varianta creșterii cheltuielilor publice, în special în contextul apropierii alegerilor locale și parlamentare.


"CDR reiterează aceste principii în contextul apropiatelor alegeri locale și parlamentare, pentru a atrage agenția asupra riscului de adâncire a deficitului bugetar prin măsuri populiste, luate din rațiuni electorale. În condițiile încetinirii economice globale și contracției economiei interne previzibile încă din prima jumătate a acestui an, mediul de afaceri este profund îngrijorat de lipsa de sustenabilitate a creșterii cheltuielilor pentru pensii sau pentru alte categorii de cheltuieli care nu au asigurată o sursă de finanțare", se precizează în comunicatul CDR.


De asemenea, confederația patronală subliniază necesitatea urgentă a optimizării numărului de angajați din cadrul administrației publice.












Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.745 secunde