Euroins România reacționează la măsurile Autorității de Supraveghere Financiară

231
Euroins România reacționează la măsurile Autorității de Supraveghere Financiară - euroinsromaniareactioneaza-1601628468.jpg
În legătură cu comunicatul dat publicității de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, referitor la sancțiunile aplicate Euroins România, firma de asigurări a transmis redacției „Cuget Liber” următorul punct de vedere:


„Euroins România Asigurare Reasigurare SA a luat la cunoștință cu surprindere de decizia ASF Romania, și examinează toate opțiunile legale pentru a obiecta în fața tuturor instituțiilor relevante din România și Uniunea Europeană.
Euroins Insurance Group a susținut și va continua să sprijine compania din România, pentru a răspunde chiar și acestei noi cereri din partea autorității de reglementare. 


În trimestrul al treilea al acestui an, Euroins România a primit deja peste 76 milioane lei ca împrumut subordonat, iar acționarii au votat o nouă majorare de capital în valoare de 50 milioane lei. De asemenea, compania a luat o serie de măsuri de re-echilibrare astfel încât valoarea pachetului financiar de susținere depășește 275 de milioane de lei. 
Cu toate deciziile și majorările de capital, compania este în măsură să respecte chiar și această nouă cerere a autorității de reglementare.


Ca urmare a deciziei ASF Romania privind retragerea autorizației actualei conduceri executive, managementul executiv va fi asigurat în continuare de membrii consiliului de administrație, în conformitate cu prevederile legale și statutul companiei. Euroins Romania îi asigură pe acționari, clienți, părțile vătămate și intermediari că va continua să opereze în mod normal, ca și până acum. 


Operând în nouă țări, cu peste 3.000 de angajați și 2,5 milioane de clienți în regiunea CEE / SEE, Euroins Insurance Group este profund îngrijorată de faptul că o instituție a statului român tratează astfel o investiție care depășește 700 de milioane de lei, și care face parte dintr-un mare grup cu activități în mai multe industrii, și va căuta să-și facă dreptate.”
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.377 secunde