Directorul general al FMI:

"Europa are nevoie de o soluție globală la problema datoriei"

281
Europa are nevoie de o soluție dinamică pentru a rezolva problema datoriei din zona euro, care ar trebui aplicată la nivel global, consideră Dominique Strauss-Kahn, directorul general al Fondului Monetar Internațional. El apreciază că aplicarea acestei soluții de la țară la țară ar fi imperfectă.
Strauss-Kahn s-a declarat încrezător că instituțiile europene ar fi capabile să rezolve această problemă. Potrivit France Presse, liderul FMI a făcut aceste declarații la o întâlnire cu reprezentanții unei comisii a parlamentului grec.
Strauss-Kahn a mai spus că această criză a scos în evidență un "defect de gestiune" în interiorul zonei euro, iar acest lucru a fost cauzat de absența unei politici bugetare comune. El a acceptat, totodată, handicapul cu care sunt confruntate politicile în Europa față de presiunea piețelor, și anume "un timp de luare a deciziilor extrem de lung".
Totodată, directorul general al FMI a dat și primele asigurări cu referire la situația din Germania. "Nu există riscul de a vedea Germania degajată din zona euro, germanii sunt indiscutabil angajați față de zona euro" - a adăugat Dominique Strauss-Kahn.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 08 Decembrie 2010
Stire din Economie : O națiune cu mentalitate de bancomat
Pagina a fost generata in 1.5492 secunde