Europa nu mai susține producția de gaze naturale și țiței

180
Europa nu mai susține producția de gaze naturale și țiței - europanumaisustineproductiadegaz-1623951199.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Europei a ajuns la un acord privind revizuirea Regulamentului privind rețeaua transeuropeană de energie (TEN-E). Scopul revizuirii este acela de a moderniza, decarboniza și interconecta infrastructura energetică transfrontalieră a UE, pentru a ajuta Uniunea să își atingă obiectivele de realizare a neutralității climatice până în 2050. Regulamentul revizuit urmărește totodată să continue să garanteze integrarea pieței, competitivitatea și siguranța aprovizionării.

Organismul european a hotărât să nu se mai acorde sprijin proiectelor noi care implică gaze naturale și țiței și să se introducă criterii obligatorii de durabilitate pentru toate proiectele. Pe durata unei perioade de tranziție, care se va încheia la 31 decembrie 2029, vor putea fi utilizate active dedicate hidrogenului convertite din gaze naturale pentru a transporta și depozita amestecuri prestabilite de hidrogen cu gaze naturale sau biometan.

Consiliul a pus un accent deosebit pe energia din surse regenerabile în ceea ce privește toate activele, inclusiv rețelele inteligente de gaze. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4063 secunde