Eveniment naval în portul Constanța: o navă a lovit un dig în timpul manevrei de ieșire

727
1
Eveniment naval în portul Constanța: o navă a lovit un dig în timpul manevrei de ieșire - navachaarsea2-1388406038.jpg

Articole de la același autor

În ziua de 29 decembrie 2013, în timpul manevrei de ieșire din dana 93, a portului Constanța, nava "Chaar Sea", sub pavilion Moldova, a lovit un dig. Potrivit căpitanului șef adjunct al portului Constanța, Laurențiu Zamfir, vasul avea la bord doi piloți ai companiei Euroest Pilot.


Din primele cercetări rezultă că, în urma impactului, nava a suferit o basea (îndoitură) de 1 metru pe 0,20 metri și o spărtură mică. După remedierea stricăciunilor, nava va trebui să obțină clasa din partea societăți de clasificare, pentru a primi avizul de plecare din port.


"Comandantul navei și pilotul au dat declarații privind producerea evenimentului. Se pare că au concurat mai mulți factori: locul foarte strâmt din acea zonă nefinalizată a portului, un dig nesemnalizat, o rafală de vânt, o neînțelegere între comandant și pilot. Cert este că pilotul i-a prezentat comandantului navei planul manevrei. La acest moment al cercetărilor nu ne putem pronunța asupra cauzelor evenimentului" - a afirmat Laurențiu Zamfir.


Nava "Chaar Sea are 93,68 metri lungime și este încărcată cu 3.700 tone de fier vechi.


Comentează știrea

grig
30 decembrie 2013
zece negri mititei

de la euroest pot sa mearga si zece piloti la bord ca tot au avarie

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6682 secunde