Explodează prețurile pe litoral, din iulie. Mamaia și Eforie Nord, vedete la extravaganță

1228

Articole de la același autor

A doua lună de vară vine cu lucruri bune, dar şi mai puţin bune pentru turişti. Aceia care vor să plece în vacanţă în străinătate au acum la dispoziţie un document de călătorie care le facilitează trecerea graniţelor. Iar pe cei care vor să vină pe litoralul Mării Negre îi aşteaptă tarife şi cu 40% mai mari la toate serviciile.

Luna iulie este vârful sezonului turistic şi multă lume şi-a programat concediile în această perioadă. Fie că mergeţi la munte sau la mare, în ţară sau străinătate, trebuie să mai ştiţi că au apărut şi noi măsuri de relaxare ale restricţiilor sanitare. Cine nu şi-a rezervat un pachet de vacanţă din timp pe litoral, dacă merge acum în oricare staţiune plăteşte mai mult pentru cazare, masă şi şezlonguri.

Mamaia şi Eforie Nord sunt vedetele litoralului. Aici, preţurile au sărit şi cu 40%, potrivit datelor unui tour-operator. Dacă un pachet pentru cinci nopţi la un hotel de trei stele din Mamaia, cu mic dejun inclus, costa luna trecută aproximativ 700 de lei de persoană, în iulie scoateţi din buzunar în jur de 900 de lei.

Ultimele modernizări făcute în sudul litoralului au crescut cererile pentru Jupiter, Saturn, Venus şi Neptun-Olimp, unde preţurile sunt mai mici cu 5% față de stațiunea Mamaia.

Nu numai litoralul românesc s-a scumpit în această perioadă, dar şi vacanţele în Grecia şi Turcia au preţuri mai mari. Oamenii sunt încă reticenţi să treacă dincolo de graniţe şi cererea mare pentru destinaţiile româneşti face ca preţurile să crească pe plan local. Tour-operatorii şi hotelierii mai spun că măsurile suplimentare care se iau în continuare pentru a ţine la distanță virusul SARS CoV-2 au dus la cheltuieli mai mari pentru produsele de curățare și dezinfectanți. Toate aceste costuri se regăsesc în tarifele de cazare, de masă şi serviciile de pe plajă.

Scumpirile nu se vor opri aici. În următoarele săptămâni, vom asista la noi preţuri pe litoral. Specialiştii în turism spun că abia după 20 august reducerile se vor simţi cu adevărat, iar din 1 septembrie începe programul social „Litoralul pentru toţi”.



Certificatul verde de călătorie, paşaportul spre libertate


Dacă plănuiţi să vă petreceţi vacanţa peste hotare, bine faceţi, pentru că de la 1 iulie aveţi un nou document de călătorie acceptat la nivel european care vă va deschide graniţele mult mai uşor. Certificatul verde de călătorie sau paşaportul COVID, spuneţi-i cum vreţi, este funcţional şi poate fi descărcat de pe platforma https://certificat-covid.gov.ro.

Pentru a genera certificat de vaccinare, îl puteţi obţine în câteva minute, după introducerea unor date personale, a tipului de ser cu care v-aţi imunizat, luna la care aţi făcut a doua doză, în cazul vaccinurilor cu rapel. Certificatele de vaccinare au valabilitate 12 luni. Pentru generarea certificatului de recuperare după COVID, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care persoana a fost confirmată pozitiv. În cazul generării certificatului de testare, alegeţi judeţul şi luna în care v-aţi testat. Valabilitate este de 72 de ore de la realizarea testului negativ. Recomandarea celor care au implementat sistemul este ca doritorii să nu lase în ultima zi generarea certificatului verde de călătorie. Pentru certificatele de vaccinare, solicitarea să se facă cu cinci zile înainte de momentul utilizării, iar pentru cele de testare cu cel puţin 12 sau 48 de ore, în funcţie de tipul testului efectuat rapid sau PCR. Cei care au nevoie de asistență pentru obținerea certificatului pot suna la call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.936 secunde