Salvamarii de pe litoral, la datorie. „Avem echipamente şi ATV-uri pentru plajele extinse!”

1004

Articole de la același autor

Sezonul estival încă este la început, dar unele dintre plajele de pe litoral deja se bucură de oaspeţi, cum constănţenii şi turiştii se bucură de soare şi de mare. Salvamarii dau asigurări că sunt pregătiţi pentru o perioadă de foc şi îi roagă pe toţi cei care intră în apă să nu se aventureze şi să respecte indicaţiile de pe mal.

Peste 300 de salvamari se vor afla, vara aceasta, la datorie, pe plajele de-a lungul litoralului. Chiar dacă apa încă nu este perfectă pentru baie, salvatorii s-au instalat în dispozitive. Chiar dacă nu mai trebuie să purtăm mască, rămân în continuare obligatorii măsurile de distanţare pe plajă, cu cel puţin doi metri între şezlongurile utilizate de persoane din familii diferite, şi evitarea aglomerării.



În staţiunea Mamaia şi pe plajele din Constanţa, cei mai mulţi salvamari şi-au luat deja posturile în primire şi, în perioada următoare, vor fi prezenţi în efective complete. „Deocamdată, sunt peste 70 de salvamari în dispozitive şi mai multe echipe de prim ajutor. Ulterior, vom fi peste 100. Suntem poziţionaţi corespunzător să nu se întâmple vreun eveniment nefericit”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Gabi Culea, coordonatorul salvamarilor din Constanţa.

Potrivit acestuia, unităţile sunt dotate cu echipamentele necesare, ATV-uri, schi-jet-uri, bărci cu motor de intervenţie, plute, caiace, catamarane. „Primăria Constanţa a achiziţionat anul acesta două ATV-uri 6x6 special pentru plajele lărgite, unde vom face patrulare şi transportul echipamentelor. O să auziţi portavocile toată vara, atunci când vom avea steagul roşu şi steagul galben. Avem, de asemenea, tuburi noi de salvare. Încercăm, pe cât posibil, să reînnoim de la an la an toată flotila şi toate echipamentele, pe măsură ce ele s-au uzat”, a precizat Gabi Culea.



„Suntem cu toate forţele pe plajă!”

Şi în sudul litoralului, s-a sunat mobilizarea salvamarilor. „Suntem cu toate forţele pe plajă, aşteptăm turiştii. Astăzi (n.r. – vineri, 11 iunie) avem 80 – 85 de salvamari şi două echipe de scafandri de intervenţie. Chiar am avut ceva treabă săptămâna trecută, deoarece mai sunt oameni care se joacă cu marea şi au avut nevoie de ajutor. Avem echipamente şi dotările necesare”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Gheorghe Lipoveanu, coordonatorul salvamarilor din Mangalia şi Olimp.





„Respectaţi steagul roşu, când este interzis la scăldat!”


Salvatorii subliniază că este foarte important ca turiştii să fie atenţi la steagurile arborate pe nisip şi să nu ignore pericolul apelor adânci şi a valurilor puternice. „Sfatul nostru către turişti este să asculte recomandările salvamarilor atunci când este interzis la scăldat şi, când este arborat steagul roşu, să îl respecte. Dacă sunt probleme sau apar anumite situaţii, ei se pot adresa cu încredere salvamarului. Noi putem lua legătura atât cu echipele de prim ajutor, cu Ambulanţa, Poliţia, Jandarmeria. Comunicăm foarte bine între noi pentru că avem staţii de emisie recepţie pe toată suprafaţa plajei”, a transmis Gabi Culea, reprezentantul salvamarilor din Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9702 secunde