Primăria Constanţa a dotat Spitalul de Boli Infecţioase. Echipamentele au fost cumpărate cu bani europeni

350
Primăria Constanţa a dotat Spitalul de Boli Infecţioase. Echipamentele au fost cumpărate cu bani europeni - fonddotari-1623348965.jpg
Administraţia locală investeşte în sănătatea constănţenilor, astfel că pacienții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța au parte, începând de săptămâna aceasta, de îngrijire medicală cu echipamente noi, moderne. În perioada următoare, vor fi făcute şi alte dotări de ultimă generaţie, inclusiv cu kituri şi mobilier medical, dar un aparat QPCR pentru detectarea SARS-CoV-2.

Primul lot din echipamentele medicale achiziționate în cadrul proiectului „Consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19”, proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020, a sosit, miercuri, 9 iunie, la Constanţa.

Acest prim lot constă într-un echipament pentru asistare pulmonară-consolă și 10 kituri aferente, pentru asistarea pacienților cu deficiențe respiratorii, având o valoare totală de 644.028 lei și va fi pus în funcțiune la sfârșitul săptămânii.

„În perioada imediat următoare va sosi al doilea lot, constând în 20 nebulizatoare, 50 aparate UV și un robot de dezinfecție cu UV, echipamente ce vor asigura curățarea și dezinfecția suprafețelor, inclusiv a celor grele”, precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.

Potrivit acesteia, alte două loturi ce vor fi livrate curând vor dota spitalul cu: sterilizatoare, ventilatoare de transport, aparate pentru evaluarea funcției cardiace, elevatoare pentru pacienți, sisteme de încălzire cu aer cald cu paturi de unică folosință, saltele antiescare destinate persoanelor mobilizate la pat, aparate pentru profilaxia trombozei venoase profunde, paturi electrice de terapie intensivă prevăzute cu monitor și ventilator, stații

centrale de monitorizare, tărgi easymove pentru transferul pacienților.

Aparat performant de depistare a viruşilor

Echipamentele sunt completate de un aparat de dializă, un sistem intravascular pentru managementul țintit al temperaturii, kituri pentru tratamente anticoagulante și cartușe absorbante cu rol imunomodulator.

„În acest moment, se mai află în procedură de achiziție două loturi de echipamente și mobilier medical, data limită de finalizare fiind 15 iulie 2021. Laboratorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța va fi dotat cu un aparat QPCR pentru detectarea SARS-CoV-2, analizoare automate de imunologie pentru testarea pacienților, sisteme de protecție respiratorie pentru personalul medical, autoclave pentru sterilizare, vitrine frigorifice, centrifuge medicale, un congelator medical pentru plasmă și scaune pentru recoltarea sângelui”, explică reprezentantul Primăriei Constanţa.

De asemenea, procedura de achiziție pentru materialele sanitare și echipamentele de protecție medicală este în desfășurare. Până la data de 15 august, se realizează evaluarea tehnică a ofertelor primite.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3689 secunde