Facilități de garantare de către stat pentru finanțarea creditului comercial

131

Articole recomandate

Întreprinderile mici și mijlocii vor beneficia de facilități de garantare de către stat pentru finanțarea creditului comercial, iar schema de garantare va putea fi accesată până la 31 decembrie 2020, informează Agerpres.

Astfel, beneficiarii programului IMM Factor vor putea obține de la băncile înscrise în program finanțări de tip factoring acordate pe baza facturilor comerciale și garantate de stat. Aceștia vor fi susținuți de o schemă de ajutor de stat, sub formă de granturi, prin care vor fi acoperite costurile de finanțare (dobânda aferentă sumelor avansate de finanțator și comisionul de factoring aferent serviciilor de colectare și administrare creanțe) în procent de 50% și costurile de garantare (comisionul de risc și comisionul de gestiune), în procent de 100%.

Valoarea maximă a granturilor ce pot fi acordate prin schema de ajutor de stat este de până la 800.000 euro/IMM, iar pentru sectoarele pisciculturii și acvaculturii, precum și cel al agriculturii, granturile sunt limitate până la maximum 120.000 euro, respectiv 100.000 euro pentru fiecare beneficiar.

Garanțiile vor fi acordate în procent de maximum 50% din valoarea finanțării de tip factoring, exclusiv dobânzile, comisioanele și alte cheltuieli aferente finanțării garantate cu posibilitatea prelungirii finanțării de maximum trei ori, pe perioade de până la 12 luni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5556 secunde