Fasole la preț de carne, în piețele constănțene

1262
Fasole la preț de carne, în piețele constănțene - 1757185b29e3319a7f6cdf81fec5841c.jpg

Articole de la același autor

Constanța este unul dintre cele mai scumpe orașe ale țării în ceea ce privește prețul alimentelor.
Potrivit Ministerului Agriculturii, care realizează săptămânal un mercurial al tuturor piețelor din județele patriei, la Constanța se mănâncă cea mai scumpă carne de vită și de pui, iar cartofii și fasolea costă aproape dublu față de restul țării. Noroc cu brânzeturile proaspete care ne mai scot din foame la prețuri cât de cât decente.
Astfel, conform centralizatorului de la minister, carnea de porc se vinde în piețele constănțene cu prețuri cuprinse între 12 și 15 lei/kg, aflându-ne pe locul opt într-un clasament al prețurilor ridicate. În Harghita, spre exemplu, kilogramul de carne de porc costă 5 lei.
La carnea de vită, însă, suntem însă top, fiind cea mai scumpă piață din România. Constănțenii dau pe un kilogram de carne, în medie, între 16 și 19 lei, în timp ce la Vâlcea vita costă 8 lei/kg. Nici carnea de pasăre nu e mai ieftină la malul mării, aceasta vânzându-se cu 9-12 lei/kg, locul patru pe țară.
La produsele lactate stăm ceva mai bine. Litrul de lapte se vinde cu 2-3 lei, iar smântâna cu prețuri cuprinse între 9 și 10 lei. Trebuie să admitem că brânzeturile proas-pete sunt cele mai ieftine la Constanța, unde acestea se vând cu 7-8 lei/kg.
În ceea ce privește legumele, și aici piețele constănțene sunt destul de scumpe. Avem cei mai scumpi cartofi (1,2-2,5 lei/kg), iar fasolea are preț de carne (6-7 lei).
Varza se vinde cu 1,5-2 lei/kg, ceapa cu 2-2,5 lei, roșiile 3,5-6 lei, castraveții cu 1,5-3 lei. La mere prețul este mediu, între 2 și 4 lei/kg, în timp ce perele sunt printre cele mai ieftine din țară – 3,5-5 lei/kg.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3498 secunde