Concurs Fermierii cer anularea hotărârii de guvern privind înființarea camerelor agricole

245

Articole de la același autor

Federația Națională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR) cere anularea prevederilor hotărârii de guvern privind înființarea camerelor agricole, considerând că nu "reprezintă interesele agricultorilor, ci doar pe cele ale conducătorilor administrației publice locale".
Astfel, FNPAR vrea înlocuirea Hotărârii de Guvern cu un document legislativ care să reprezinte interesele agricultorilor români și "care să ducă la apariția unei instituții conduse de agricultori, pentru agricultori".
"Camerele agricole trebuie să aibă rolul de reprezentant al agricultorilor, dar și de partener real al puterii administrative. Prin hotărârea de guvern din 16 decembrie 2009 se înființează camerele agricole județene, prin reorganizarea centrelor de consultanță agricolă locale. Nu trebuie însă să uităm că administrația publică de la nivelul județelor administrează tot bani publici. Acest tip de abordare nu reprezintă interesele agricultorilor, ci doar pe cele ale conducătorilor administrației pu-blice locale care au astfel posibilitatea de a mai nominaliza pe cineva «fidel» la conducerea unei instituții publice", se specifică în comunicatul FNPAR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7364 secunde