Finanțare de 1,4 miliarde de euro pentru creșterea independenței energetice a României

107
Finanțare de 1,4 miliarde de euro pentru creșterea independenței energetice a României - finantarede14miliardedeeuropentr-1669825124.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Energiei și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au demarat procesul de elaborare a capitolului REPowerEU din Planul Național de Redresare și Reziliență. În contextul creșterii independenței UE față de importurile de combustibili fosili din Rusia, România beneficiază de sprijin tehnic din partea Direcției Generale de Sprijin pentru Reforme Structurale Comisiei Europene.


Proiectul „Sprijin pentru REPowerEU” este finanțat integral prin instrumentul de sprijin tehnic al UE și face parte din pachetul de asistență dedicat statelor membre ca urmare a războiului din Ucraina, sprijinind România în identificarea reformelor și investițiilor necesare în domeniul energiei, pentru reducerea dependenței de importurile din Rusia.


Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de coordonator național al PNRR, împreună cu Ministerul Energiei și alături de alte instituții relevante din domeniu, își concentrează eforturile pe elaborarea capitolului REPowerEU, prin care se urmărește asigurarea independenței energetice a României prin utilizarea energiei produse din surse regenerabile. Totodată, pentru dezvoltarea acestui capitol, cu scopul asigurării transparenței, se vor organiza consultări cu actorii relevanți.

Potrivit propunerii actuale de modificare a Regulamentului (UE) 2021/241, pentru a-și crește independența energetică România va beneficia de un sprijin financiar nerambursabil în valoare de aproximativ 1,4 miliarde de euro. Comisia a apreciat că propunerea de regulament va fi adoptată până la sfârșitul anului, urmând ca, după această dată, statele membre să prezinte propunerile lor de măsuri. Reformele și investițiile care vor fi incluse în noul capitol vor avea ca termen de finalizare anul 2026.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3494 secunde