Finanțare de 500 milioane euro pentru crearea de noi suprafețe împădurite în România

161
Finanțare de 500 milioane euro pentru crearea de noi suprafețe împădurite în România - finantarede500demilioanedeeurope-1656095323.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor pentru România, în valoare de 500 de milioane de euro, pusă la dispoziție prin intermediul Mecanismului de redresare și reziliență, pentru a sprijini dezvoltarea de noi suprafețe împădurite. Măsura face parte din strategia României de asigurare a protecției pădurilor și a biodiversității. Schema se va desfășura până la 30 iunie 2026.

Sprijinul sub forma unor granturi directe va fi oferit proprietarilor publici și privați de terenuri agricole adecvate pentru împădurire, inclusiv municipalităților, precum și asociațiilor acestora. Pentru a beneficia de ajutor, proprietarii de terenuri agricole trebuie să creeze trupuri de pădure de cel puțin 0,5 ha sau cordoane forestiere (adică rânduri de arbori și arbuști pentru a proteja terenurile agricole împotriva eroziunii eoliene și a secetei) cu o suprafață de cel puțin 0,1 ha. În plus, beneficiarii trebuie să se asigure că terenul pe care sunt plantate trupurile de pădure sau cordoanele forestiere este adecvat pentru împădurire. În sfârșit, împădurirea trebuie realizată în conformitate cu un plan de proiect aprobat de Garda Forestieră din România, în care sunt detaliate speciile de arbori și arbuști care urmează să fie plantați, precum și densitatea plantațiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7326 secunde