Finanțiștii constănțeni au șanse să-și păstreze locurile de muncă

277

Articole recomandate

Circa 80 de lucrători din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice au participat, ieri, la o întâlnire cu Marian Emilian, președintele executiv al Federației Administrației din Administrația Publică "Publisind", care deține și președinția Sindicatului Liber Finanțe Constanța. Reuniu-nea a avut ca temă: reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală și viitorul locurilor de muncă ale finanțiștilor constănțeni.

Răspunzând numeroaselor întrebări ale colegilor, liderul de sindicat a relatat discuția avută cu președintele ANAF. Organizarea agenției pe regiuni nu are nicio legătură cu regionalizarea administrativă, a precizat el. Decizia privind amplasarea la Galați a Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice și la Constanța a Serviciului Regional Antifraudă este pur politică. Hotărârea de guvern care va consfinți modul concret de organizare a ANAF va fi aprobată pe 29 sau 30 iulie 2013. Până atunci, liderul Federației "Pu-blisind" se va mai întâlni odată cu pre-ședintele ANAF și va încerca să ajungă și la premierul Victor Ponta.

În opinia lui, șansele de a aduce Regionala Finanțelor Publice la Constanța sunt foarte mici.

"Are mai mică importanță unde va fi regionala. Ceea ce ne interesează pe toți este să ne păstrăm locurile de muncă. În prezent, ANAF are 26.000 angajați, iar după reorganizare va rămâne același număr. Important este să găsim soluții punctuale ca fiecare dintre noi să rămână în sistem, la finalul acestui proces" - a spus liderul de sindicat.

După cum au decurs discuțiile, sunt semne clare că reorganizarea ANAF nu va fi întâmpinată cu acțiuni de protest din partea finanțiștilor constănțeni. Aceștia sunt mai curând dispuși să găsească soluții pentru a se integra în noile structuri, decât să se opună deciziilor politice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3718 secunde