Firmă de curăţenie sau menajeră? Ce este mai convenabil să angajezi pentru a avea casa curată

1513
Firmă de curăţenie sau menajeră? Ce este mai convenabil să angajezi pentru a avea casa curată - fond12-1637506697.jpg

Articole de la același autor

Trăim vremuri tumultuoase şi timpul nu ne mai ajunge şi pentru treburile casnice. Mâncăm pe fugă, abia mai dialogăm seara în familie şi abia dacă ne mai rămâne puţin timp la dispoziţie şi pentru noi. Ce să facem mai întâi, să strângem prin casă sau să ne aşezăm confortabil în faţa televizorului la un film bun? Şi curăţenia în sarcina cui cade? N-ar fi mai bine să vină cineva să ne facă curat? Cât costă şi pe cine să chemăm, firmă sau o femeie de încredere?

Câţi dintre dumneavostră nu v-aţi pus problema să apelaţi la ajutorul cuiva să vă ajute cu treburile casnice? Sunt acum la dispoziţie în Constanţa o multitudine de firme care efectuează curățenia la domiciliu. Dar aveţi încredere să băgaţi pe oricine în casă să vă facă ordine? Sau poate o doamnă recomandată ar fi mai potrivită să vă scape de corvoada şmotrului prin locuinţă?

Ne-am interesat şi am aflat care sunt preţurile pe piaţă dacă angajezi o firmă de curăţenie sau o menajeră. Dacă nu ai mai apelat la astfel de servicii trebuie să ştii că dacă nu iei abonament, un singur serviciu te va costa mai mult. Contra unei sume lunare beneficiezi de casă curată bec, asta dacă nu ai prea multe lucruri lăsate la întâmplare. Ar fi bine să ştii că înainte de a chema o echipă, care va fi compusă din minim două persoane să nu laşi la vedere lucrurile de valoare. În momentul în care apelezi la o firmă vei avea un contract de prestări servicii în care sunt incluse serviciile de care vei beneficia. Sunt structurate pe pachete şi pe suprafaţa locuinţei, frecvenţa, adică de câte ori pe lună doreşti să se facă ordine, intervalul orar de lucru, preferinţe şi bineînţeles bugetul. Abonamentele pornesc de la 370 de lei pentru o garsonieră dacă vrei curăţenie generală şi pot ajunge până la 800 de lei pentru un apartament cu patru camere. Pentru întreţinere se mai percepe un tarif de la 100 de lei pentru garsonieră şi ajunge la 200 de lei pentru 4 camere. Unele firme oferă şi bonusuri pentru clienţii fideli.

Menajerele nu oferă servicii doar oamenilor cu bani

Unii spun că preţul prea mare este descurajant dar dacă stai şi priveşti beneficiile, preţul nici nu mai contează. Menajerele nu oferă servicii doar oamenilor bogaţi şi cei mai mulţi sunt de părere că angajarea unei menajere este soluţia ideală pentru flexibilizarea unui program super-aglomerat. La fel ca şi în cazul unei firme puteţi stabili când să vină, explicaţi exact ce doriţi, analizaţi cu atenţie comportamentul persoanei şi cereţi referinţe de la fostul loc de muncă.

„Eu lucrez câte nouă ore pe zi. Vin obosită seara acasă nu mai îmi arde de nimic. Să stau în weekend să fac curăţenie ar fi o corvoadă pentru mine în loc să fac ceva pentru sufletul meu. Să merg să mă plimb, să citesc o carte, să mă duc la o piesă de teatru. De aceea am apelat la serviciile unei doamne care mă ajută de peste şapte ani şi îi sunt foarte recunoscătoare. Nu ştiu ce m-aş fi făcut fără ajutorul ei. Mă ajută şi la călcatul rufelor sunt foarte mulţumită. Nici preţul nu este exorbitant. Vine în fiecare vineri şi îi dau 80 de lei pentru două sau trei ore. Dar avem grijă să păstrăm cât de cât ordinea, să nu facă prea multe după noi”, a spus Marcela Botiş, director de vânzări la o bancă. Oricum ar fi, dacă e o doamnă drăguţă sau o firmă profesionistă, nu ezitaţi şi apelaţi, orice ajutor contează. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1379 secunde