Firmele constănțene au prejudiciat bugetul de stat cu peste 2,8 milioane lei

411

Articole de la același autor

"SC Aliment Star SRL Constanța", societate care nu funcționează la sediul social declarat, a efectuat tranzacții cu peste 200.000 kg de carne de pasăre în valoare totală de 1,4 milioane de lei, a anunțat Garda Financiară Constanța.
Având în vedere că societa-tea a obținut venituri fără a le înregistra în contabilitate, prejudiciul produs bugetului de stat este de 415.567 lei.
"SC Giuly Trans SRL" a co-mercializat către o societate din Constanța diverse cantități de cereale în valoare de 8,3 milioane lei, pe care le achiziționase de la diverse per-soane fizice din județul Con-stanța. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că persoanele fizice menționate nu dețin teren agricol și nu au avut niciun fel de relații comerciale cu "SC Giuly Trans SRL".
Comisarii Gărzii Financiare Constanța au prezumat că societatea a prejudiciat bugetul de stat cu 2,4 milioane lei.
Pentru ambele societăți s-au întocmit sesizări penale care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
De asemenea, instituția a continuat verificările pe linia respectării prevederilor privind dotarea și utilizarea casei de marcat electronice fiscale. În primele doua săptămâni ale acestui an au fost aplicate deja 16 amenzi contravenționale de 8.000 lei și s-au confiscat toate sumele care s-au încasat și pentru care nu au fost emise bonuri fiscale.
Garda Financiară Constanța atenționează agenții economici că este obligatorie dotarea și utilizarea casei de marcat electronice fiscale, precum și emiterea bonurilor fiscale pentru toate sumele încasate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5245 secunde