Firmele se vor înființa on-line și vor avea identitate electronică

277

Articole de la același autor

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și-a fixat, pentru perioada 2021- 2024, o serie de obiective ambițioase (potrivit proiectului de HG privind organizarea și funcționarea instituției). În primul rând, vrea să obțină înghețarea taxelor și impozitelor pentru sectorul privat și să elimine acele reguli care afectează inițiativa antreprenorială.

De asemenea, va acționa pentru simplificarea procedurilor de înființare a firmelor (procesul va putea fi derulat, în întregime, on-line), dar și a celor din domeniul insolvenței și falimentului. Sediul social al firmelor va fi dematerializat, acestea urmând a avea o identitate electronică. Viitoarele acte normative vor fi adoptate numai după o evaluarea preliminară pe baza testului IMM.

Va fi implementată legea holdingurilor, care va încuraja antreprenorii români să-și înființeze societăți tip holding în propria țară și nu în afara ei, astfel încât capitalurile să nu mai fie repatriate în state cu legislație mai permisivă.

Ministerul va acționa pentru asigurarea parității în raporturile dintre stat și antreprenori, respectiv drepturi și obligații egale între cele două părți. În plus interacțiunea cu instituțiile statului va fi digitalizată.


Sprijinirea accesului la finanțare va reprezenta prioritatea cheie pentru consolidarea și dezvoltarea sectorului antreprenorial, în următorii patru ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.6132 secunde