Concurs Firmele vor trebui să consulte Registrul contribuabililor inactivi, reactivați

399
1
Firmele vor trebui să consulte Registrul contribuabililor inactivi, reactivați - cod1316435752-1316470325.jpg

Articole de la același autor

Una dintre completările aduse Codului de Procedură Fiscală se referă la înființarea Registrului contribuabililor inactivi, reactivați. Acesta va fi public și va putea fi consultat pe pagina de internet a Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
Declararea contribuabililor inactivi, precum și reactivarea acestora se va face de către organul fiscal printr-o decizie ce se comunică contribuabilului. Până acum, declararea și reactivarea se făceau prin ordin al președintelui ANAF.
Potrivit modificărilor aduse, contribuabilii declarați inactivi se reactivează dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
- își îndeplinesc toate obligațiile declarative prevăzute de lege;
- își îndeplinesc toate obligațiile de plată;
- organele fiscale au constatat că funcționează la domiciliul fiscal declarat (deci nu sunt firme fantomă).
Decizia de declarare a contribuabililor inactivi sau reactivați produce efecte față de terți de la data înscrierii în Registrul contribuabililor inactivi, reactivați.
Organul fiscal va înscrie contribuabilii declarați inactivi ori reactivați după comunicarea deciziei de inactivitate, reactivare, în termen de cel mult 3 zile de la data comunicării.
Contribuabilii trebuie să aibă în vedere faptul că acest registru trebuie consultat, întrucât autoritățile fiscale nu vor lua în considerare o tranzacție efectuată de un contribuabil declarat inactiv, cu excepția livrărilor de bunuri efectuate în cadrul procedurii de executare silită.

Comentează știrea

20 septembrie 2011
metode de contraceptie

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 20 Septembrie 2011
Stire din Economie : Moneda națională se depreciază
Marţi, 20 Septembrie 2011
Stire din Economie : O Olimpiadă cu 1.010 câștigători
Pagina a fost generata in 1.4375 secunde