Fiscalitate, dividende, inflaţie. INFO economic

110
Fiscalitate, dividende, inflaţie. INFO economic - 1-1687942140.jpg
l Într-o economie cu atât de multe zone gri şi negre cum este cea României, nu se poate discuta de impozitare progresivă, un sistem unde doar cei corecţi plătesc şi restul fac dribling fiscal, consideră directorul executiv al Confederaţiei Patronale Concordia, Radu Burnete. El a amintit raportul Băncii Mondiale, care recomandă ca discuţiile cu privire la reforme de amploare să fie demarate de acum, dar să aibă orizont de implementare anii 2025 - 2028.

l Depozitarul Central distribuie, începând de miercuri, 28 iunie, dividende pentru acţionarii Evergent Investments, valoarea dividendului brut pe acţiune fiind de 0,09 lei.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului la data de 9 iunie 2023. Acţionarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia.

l Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni a continuat să scadă şi s-a situat la valoarea medie de 7,73%, cea mai mică din martie 2022, potrivit Asociaţiei CFA România. În ceea ce priveşte cursul de schimb euro/leu, 85% dintre participanţii la sondajul lunar al organizaţiei anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni.

De asemenea, datoria publică este anticipată să se majoreze la 54% din PIB în următoarele 12 luni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2993 secunde