Rolul portului Constanţa în noul context din Marea Neagră, prezentat partenerilor din proiectul EALING

228
Rolul portului Constanţa în noul context din Marea Neagră, prezentat partenerilor din proiectul EALING - 1-1687942634.jpg
În Bulgaria, la Burgas, a avut loc evenimentul Ealing Black Sea Region Stakeholders Workshop, organizat în cadrul proiectului EALING, în care Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa este partener.

Workshopul a avut ca obiectiv prezentarea stadiului proiectului, evoluţia porturilor din Marea Neagră, stabilirea priorităţilor pentru perioada următoare.

CN APMC a participat la eveniment alături de reprezentanţii porturilor Burgas şi Varna, ai operatorilor bulgari interesaţi de proiect.

„Proiectul EALING se axează pe posibilitatea navelor de a se alimenta cu energie electrică de la mal în timpul staţionării în porturi, diminuând astfel consumul de carburanţi şi emisiile de gaze.

Finanţat prin programul european Connecting Europe Facility 2019, bugetul proiectului este în valoare de 6.960.240 euro”, au transmis reprezentanţii CN APMC.

Coordonatorul proiectului este Fundaţia Valencia Port, iar cei 16 parteneri implicaţi reprezintă porturi, asociaţii profesionale, autorităţi din Spania, Italia, Germania, Grecia, Bulgaria, România, Slovenia şi Portugalia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4324 secunde