Fiscul a descoperit jonglerii cu prețurile de transfer, de 218 milioane euro

219
Fiscul a descoperit jonglerii cu prețurile de transfer, de 218 milioane euro - fisculadescoperit-1437408258.jpg

Articole de la același autor

În primul semestru al anului 2015 au fost înregistrate creșteri semnificative ale sumelor suplimentar stabilite în cadrul inspecțiilor fiscale, sume ce au vizat verificarea prețurilor de transfer practicate de către contribuabilii care desfășoară tranzacții cu persoanele afiliate, informează Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Astfel, în perioada de referință au fost înregistrate următoarele rezultate, obținute exclusiv din verificarea respectării principiului valorii de piață:

- obligații fiscale de plată stabilite suplimentar de aproximativ 136 milioane lei (reprezentând 31 milioane euro);

- diminuarea pierderii fiscale: aproximativ 207 milioane lei (reprezentând 47 milioane euro);

- baza impozabilă stabilită suplimentar: circa 614 milioane lei (reprezentând 138 milioane euro).

Astfel, per ansamblu, rezultatele aferente prețurilor de transfer în perioada ce a făcut obiectul analizei au adus direct la bugetul de stat venituri suplimentare și au creat premisele pentru venituri fiscale viitoare, prin viitorul impozit pe profit aferent diminuării pierderii fiscale.

Cu titlu de exemplu, sumele suplimentare aferente primului semestru al anului 2015 sunt cu circa 130% mai mari decât obligațiile fiscale de plată stabilite suplimentar, aferente întregului an 2012.

Totodată, se poate remarca o tendință la nivelul contribuabililor de intrare în zona de rezultate pozitive, respectiv de creștere a gradului de conformare voluntară. Astfel, constatările recente aferente inspecțiilor fiscale în cadrul cărora au fost verificate prețurile de transfer vizează preponderent stabilirea de obligații fiscale de plată suplimentare și mai puțin diminuarea pierderii fiscale.

Cele mai mari sume suplimentare generate de ajustări ale prețurilor de transfer au fost înregistrate la nivelul direcțiilor regionale ale finanțelor publice Cluj-Napoca, cu aproximativ 29,7 milioane lei (reprezentând 6,7 milioane Euro), Timișoara, cu aproximativ 19,8 milioane lei (reprezentând 4,36 milioane Euro) și Ploiești (cu aproximativ 17 milioane lei, reprezentând 3,8 milioane Euro). De asemenea, în cadrul Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili s-au stabilit sume suplimentare de aproximativ 59,7 milioane lei, reprezentând 13,4 milioane euro.

Cu titlu de exemplu, în cadrul unei singure inspecții fiscale s-au stabilit sume suplimentare de aproximativ 27 milioane lei (reprezentând 6 milioane euro), respectiv a fost diminuată pierderea fiscală cu aproximativ 21 milioane lei (reprezentând 4,7 milioane euro). Societatea verificată desfășoară activități de producție și comercializează produsele rezultate din activitatea de producție preponderent către părți afiliate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 Iulie 2015
Stire din Economie : ANAF a blocat conturile TVR
Pagina a fost generata in 0.9635 secunde