Fiți atenți la ofertele de vacanță de pe site-urile de reduceri!

215
Fiți atenți la ofertele de vacanță de pe site-urile de reduceri! - 2769373publimediashutterstock-1344257105.jpg
În 2011, unul din cinci români a întâmpinat probleme pe parcursul vacanței din cauza pachetului de servicii turistice pe care l-a achiziționat de la agențiile de turism, arată un studiu realizat de Comisia Europeană.


"Aproximativ 20% dintre turiștii români sunt avizați, cunosc legislația, dar există în piață o serie de agenții care nu o respectă. Vedem oferte de vacanță cu 100 de euro, la care se adaugă mai apoi 300 de euro pentru masă, taxe de aeroport etc, oferte des întâlnite pe site-urile care comercializează cupoane de reducere, inclusiv la pachetele de vacanță. Cei care întâmpină probleme pe parcursul vacanței trebuie să acționeze imediat, să reclame în scris la recepția hotelului pentru a avea dovada că serviciul promis nu a fost în concordanță cu realitatea. E preferabil să existe un dialog cu agenția atunci când un serviciu nu a avut calitatea stipulată în contract, în loc să se piardă bani pe avocați", a declarat Dragoș Anastasiu, reprezentantul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism. 


Conform Eurobarometrului realizat de Comisia Europeană în România, 76% dintre consumatorii cu vârste cuprinse între 25 și 39 de ani ar dori să afle mai multe informații despre drepturile lor în calitate de pasageri, iar 75% dintre respondenți ar dori să cunoască mai bine drepturile pe care le au atunci când pachetul de servicii turistice este diferit față de ceea ce s-a promis în broșură.


"A fi în favoarea consumatorilor nu trebuie perceput de companii ca un cost suplimentar sau ca o povară, ci ca un avantaj competitiv pe piață. Acesta este motivul pentru care încurajăm companiile să adopte cele mai bune practici în relația cu consumatorii. Mai mult, consumatorii bine informați, care cer ca drepturile lor să fie respectate, pot determina o mai mare competiție pe piață, fapt care, în cele din urmă, va conduce la creștere economică", a precizat Julien Brugerolle, reprezentantul Comisiei Europene la masa rotundă "Călătorind în Uniunea Europeană. Dialog despre drepturile consumatorilor", organizată de către Comisia Europeană.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 06 August 2012
Stire din Economie : Curs BNR: 4,5740 lei/euro
Pagina a fost generata in 1.7284 secunde