Florin Cîţu: Producţia industrială a crescut cinci luni consecutive

270
Florin Cîţu: Producţia industrială a crescut cinci luni consecutive - florincituinquamphotosoctavganea-1605359151.jpg

Articole recomandate

Producţia industrială a crescut cinci luni consecutive, fapt care nu a mai avut loc din 2017, dar atunci media lunară a creşterii producţiei industriale a fost de 1,5%, iar în 2020 este de 8,9%, a declarat, sâmbătă, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, în cadrul unei conferinţe de presă.


"Un alt indicator care a fost prezentat săptămâna aceasta şi confirmă că economia va continua să aibă o performanţă bună şi în perioada următoare este producţia industrială. Şi aici iarăşi aş vrea să ne uităm puţin la câteva informaţii care să pună acest indicator în context. Producţia industrială a crescut cinci luni consecutive. Deci dinamică pozitivă, lunară, cinci luni consecutive. Ştiţi când s-a mai întâmplat acest lucru? S-a mai întâmplat la începutul anului 2017. Atunci am mai avut o dinamică cu cinci luni consecutive de creştere economică. După aceea dinamica a început să fie negativă. Diferenţa faţă de 2017 este iarăşi foarte mare. Media creşterii producţiei industriale lunare în 2017 era în jur de 1,5%, acum, în plină criză economică globală, media lunară a creşterii producţiei industriale este de 8,9%. De aceea vă spun că sunt încrezător că economia va performa şi în trimestrul IV. Vorbim de o creştere medie lunară a acestui sector în plină criză economică globală de 8,9, relativ cu o creştere de 1,5% în perioadă când aveam creştere economică la nivel global", a spus Florin Cîţu.


El a menţionat că producţia industrială a fost susţinută şi de măsurile luate: "IMM Invest, facilităţi fiscale şi investiţiile pe care le-a făcut statul la nivel record după 10 luni de zile, 35,4 miliarde de lei".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3517 secunde