Florin Cîțu: Vom încerca să dublăm alocațiile pentru copii într-un timp foarte scurt

209
Florin Cîțu: Vom încerca să dublăm alocațiile pentru copii într-un timp foarte scurt - catu-1596004904.jpg

Articole recomandate

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că Executivul va încerca să dubleze alocațiile pentru copii într-un timp foarte scurt, în condițiile în care va fi o majorare între 15% și 20% de la 1 august, urmată de o alta, mai substanțială, de la 1 ianuarie 2021 și încă una anul viitor.


"Suntem într-un context dificil, într-un context global economic îngrozitor. Eu nu cred că mai găsiți o țară în lume care să facă ce facem noi astăzi, să venim și să spunem că vom crește alocațiile. Dar, în același timp, facem acest lucru, creștem alocațiile și dorim să le dublăm. Dar vom avea o creștere acum, la 1 august, vom avea una substanțială la 1 ianuarie și încă una anul viitor. Vom încerca să le dublăm într-un timp foarte scurt. Știu că premierul a spus până în 20%, cred că în jurul acestei cifre ne vom stabili, acum cu 1 august, cred că între 15% și 20%, acolo suntem", a spus Cîțu, la B1TV, potrivit Agerpres.


Ministrul Finanțelor a subliniat că este un efort enorm pentru buget, deoarece banii puteau merge către investiții, care să creeze valoare adăugată și să garanteze creșteri și plata alocațiilor în viitor.


"Oamenii trebuie să știe că în acest proiect de lege vine și creșterea din ianuarie și anul viitor. Dar trebuie să înțeleagă că este un efort enorm pentru buget, pentru că aceștia sunt bani care ar fi putut să meargă la investiții, investiții care ar fi creat valoare adăugată și ar fi putut garanta creșteri și plata de alocații în viitor. Avem nevoie de creștere economică ca să putem să plătim în viitor alte alocații mai mari, pentru că, altfel, dacă stăm doar pe deficite, pe împrumuturi, nu vom ajunge nicăieri", a spus Florin Cîțu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4541 secunde