Focar de rabie în localitatea Biruința

538
La sfârșitul săptămânii trecute, un bărbat de 43 de ani, din localitatea Biruința, comuna Topraisar, a fost mușcat, din senin, de câinele său.

Având în vedere agresivitatea nejustificată manifestată de patruped, stăpânul a fost îndrumat să se prezinte la medicul de familie pentru a fi luat în evidență, iar apoi a ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța pentru tratament.

Cadavrul câinelui a fost adus ulterior la Laboratorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în vederea stabilirii cauzei agresivității față de persoana care-l adoptase. În urma analizelor, medicii au descoperit că acesta era turbat.

"În localitatea Biruința, comuna Topraisar, a fost diagnosticat un focar de rabie (turbare) la un câine mascul în vârstă de opt ani", au confirmat, ieri, re-prezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. Așadar, cel puțin pentru perioada imediat următoare, atenție mare la animalele de companie, și nu numai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Hoț desfigurat de câine
Miercuri, 10 August 2011
Stire din Fun : Câinele familiei
Pagina a fost generata in 0.3947 secunde