Fraudă de 1,27 miliarde de dolari, la al doilea mare constructor de nave al lumii

388
Fraudă de 1,27 miliarde de dolari, la al doilea  mare constructor  de nave al lumii - frauda-1466085261.jpg

Articole de la același autor

Agenția de stat pentru audit din Coreea de Sud (echivalentul Curții de Conturi din România) a anunțat miercuri, 16 iunie 2016, că a detectat fraude contabile în valoare de 1,5 trilioane de woni (1,27 miliarde de dolari) la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, cel de-al doilea mare constructor de nave al Coreei și al lumii, arată publicația Yonhap. Potrivit agenției, principalul creditor - Korea Development Bank (KDB) - nu a reușit să asigure supravegherea și gestionarea adecvată a șantierului naval.

DSME ar fi realizat proiecte comerciale fără proceduri legitime, care au provocat pierderi financiare tot mai mari, după modelul bulgărelui de zăpadă. În 2015, constructorul de nave a înregistrat o pierdere operațională de 5,5 trilioane de woni.

Agenția a dezvăluit că DSME și-a supraestimat profitul operațional, în 2013 și 2014, cu 44 miliarde de woni și, respectiv 1,09 trilioane de woni. De asemenea, DSME a acordat, anul trecut, stimulente de 87,7 miliarde de woni, în ciuda situației financiare fragile. Fiecare angajat a primit, în medie, 9,46 milioane de woni, iar KDB nu a luat nicio măsură.

DSME se află în centrul crizei prin care trece industria construcțiilor navale din Coreea de Sud, cu impact asupra întregii economii sud-coreene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Martie 2016
Stire din Economie : Industriile mării - pe scurt
Pagina a fost generata in 0.3046 secunde