Garda Financiară a închis 63 de firme de pe litoral care nu eliberau bonuri fiscale

532
Populația a început să ia atitu-dine tot mai des față de fenomenul evaziunii fiscale practicate de comercianți. "Primim zilnic sesizări scrise și telefonice de la diverse persoane" - afirmă Cristian Radu, comisarul șef de secție al Gărzii Financiare Constanța. Cetățenii reclamă, îndeosebi, faptul că nu li se eliberează bonuri fiscale de către vânzători.
"Vă rugăm să nu ezitați să ne su-nați la orice oră, la numărul de telefon 0241.486.873, pentru a ne semnala situațiile în care v-ați aflat atunci când nu vi s-a eliberat bon fiscal" - îi îndeam-nă Cristian Radu pe cumpărători.
Care este efectul sesizărilor primite de comisarii Gărzii Financiare Constanța? În săptămâna 2 - 8 august, a fost suspendată activitatea a 63 de puncte de lucru cu activitate sezonieră pe litoral, pentru neutilizarea aparatului de marcat electronic fiscal. De asemenea, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 1.034.800 lei.
"Deși verificările comisarilor Gărzii Financiare vizează în mod special fiscalizarea tuturor veniturilor și în fiecare vară atenționăm asupra acestui aspect, operatorii economici omit cu bună știință eliberarea bonurilor fiscale" - constată comisarul șef. Cu alte cuvinte, legile sunt prea blânde și evazioniștii nu se mai sperie de ele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5681 secunde