Garda Financiară a "secat" cramele din Mangalia de băuturile nemarcate

390
În urma verificărilor efectuate la SC Eurospeed Trans SRL din Constanța, care nu funcționa la sediul social declarat, comisarii Gărzii Financiare au constatat că firma în cauză realizase tranzacții de 1.059.000 lei cu o firmă din Brăila și achiziționase 21.763 kilograme de mere din Ungaria, fără a înregistra operațiunile în evidența financiar-contabilă. Comisarii au estimat un prejudiciu adus bugetului de stat de 395.111,56 lei. S-a întocmit sesizare penală, care a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. În plus, Garda Financiară a întocmit și o adresă către Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) Constanța, pentru stabilirea cu exactitate a prejudiciului cauzat.
La SC Citera Ceramica SRL, cu sediul în comuna constănțeană Lumina, s-a constatat că, în perioada 2005 – 2006, firma a achiziționat diverse mărfuri de la o societate din București, în valoare totală de 335.334,75 lei, fără a înregistra operațiunile în evidență. Drept urmare, comisarii au estimat un prejudiciu de 118.353,15 lei și au întocmit o sesizare către parchet, plus clasica adresă către DGFP Constanța.
Aceleași probleme au fost găsite și la SC Gathering Iron Corporation SRL din Constanța. Firma nu funcționa la sediul social declarat și comercializase, în perioada iulie - decembrie 2007, deșeuri feroase și neferoase, către o altă firmă locală, valoarea tranzacțiilor ridicându-se la peste 10,3 milioane lei. Cum nu s-a putut verifica evidența financiar-contabilă, s-a estimat că prejudiciul adus bugetului de stat este de circa 1,6 milioane lei.
În Mangalia, la punctul de lucru al SC Bocai Trade SRL, comisarii Gărzii Financiare au constatat că se depozitau și comercializau băuturi alcoolice spirtoase, care nu aveau aplicate banderole fiscale de marcaj. Drept urmare, s-a aplicat o amendă contravențională de 20.000 lei, s-a confiscat marfa "ilegală" și s-a dispus sistarea activității de comercializare a produ-selor accizabile pe o perioadă de 30 de zile. Și la crama SC Lory&Lavi SRL, tot din Mangalia, comisarii au găsit băuturi alcoolice spirtoase expuse la vânzare, care nu aveau banderole fiscale. S-au confiscat mărfurile ce făceau obiectul contravenției, s-a aplicat o amendă de 100.000 lei și s-a suspendat activitatea de comercializare a produselor accizabile timp de o lună.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2642 secunde