În urma unei razii de amploare

Garda Financiară a sigilat 15 dughene și 7 TIR-uri în Târgul de fructe și legume, din Constanța

1262
Garda Financiară a sigilat 15 dughene și 7 TIR-uri în Târgul de fructe și legume, din Constanța - 09207cb53f4148d6a611144601bcdce7.jpg
Vineri, la ora 5, când soarele nu se trezise încă din somn, angrosiștii din Târgul de legume și fructe, situat la periferia Constanței, înspre Ovidiu, s-au pomenit cu comisarii Gărzii Financiare Constanța și jandarmii la ușă.
La început or fi crezut că oamenii legii au venit la cumpărături, dar apoi au aflat că aveau treabă cu facturile, chitanțele fiscale, casele de marcat, documentele de proveniență a mărfurilor și altele asemenea.
Chestia asta nu a fost pe placul multora dintre "comersanți", care
și-au amintit ce face potârnichea când vine vulpea. Mulți au pus lacătul pe ușa dughenelor, au abandonat TIR-urile pline cu marfă și-au dispărut în gaură de șarpe.
Acest amănunt nu i-a împiedicat pe comisarii Gărzii Financiare să sigileze 15 dughene și 7 TIR-uri, ale căror proprietari se făcuseră nevăzuți. La unii dintre cei puțini care au rămas să dea piept cu controlul sau n-au reușit să fugă la timp, lucrurile nu erau de loc în regulă. Casele de marcat erau folosite în scopuri decorative. Așa că activitatea a cinci dughene a fost suspendată.
Controlul nu s-a încheiat, continuă. Fugarii vor avea cel mai mult de furcă cu autoritățile. Vor trebui să dea socoteală de unde au marfa, cum au achiziționat-o, dacă au plătit toate dările. Odată intrați în malaxorul anchetei fiscale, nu-i mai scapă nici Talpa Iadului.
Constatările comisarilor demonstrează că Târgul de legume și fructe colcăie de evazioniști. Nu este de mirare că administrația angroului le-a interzis jurnaliștilor de la "Cuget Liber" accesul în stabiliment. De ce, pentru că prezența ziariștilor ar putea să deranjeze afacerile economiei subterane?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9114 secunde