Garda Financiară Constanța a închis 383 de puncte de lucru și a întocmit 76 de sesizări penale

757
3
Garda Financiară Constanța a închis 383 de puncte de lucru și a întocmit 76 de sesizări penale - froneaciprianmihail19-1360685697.jpg
Mulți "păcătoși" mai sunt în lumea afacerilor. Unii patroni și administratori de firme încalcă din greu "poruncile" Codului fiscal, încât doar Purgatoriul justiției îi mai poate aduce pe drumul respectului față de lege. 


În anul 2012, comisarii Gărzii Financiare - Secția Constanța le-au întocmit celor din "secta evazioniș-tilor fiscali" 76 de sesizări penale. Prejudiciul total prezumat se ridică la 195,422 milioane de lei.

În aceste cazuri, au fost dispuse 33 de măsuri asiguratorii, Garda Financiară reușind să recupereze sume și bunuri în valoare de 73,734 milioane de lei, a declarat comisa-rul șef de secție Ciprian Mihail Fronea.

"Păcatul" fiscal cel mai frecvent întâlnit constă în nedotarea cu case electronice de marcat ori utilizarea lor pe post de bibelou. Anul trecut, comisarii constănțeni au întocmit 936 de procese verbale de contra-venție. A curs un fluviu de amenzi, cu valori între 8.000 și 10.000 de lei de căciulă. Acolo unde încasările au fentat casa de marcat, activitatea respectivelor puncte de lucru a fost suspendată pe o perioadă de trei luni. În cazul lipsei caselor de marcat, suspendarea a durat până la momentul conformării la prevederile legii. În total, 383 de puncte de lucru au fost închise pe trei sau mai multe luni.

Într-un singur an, comisarii au împărțit amenzi în sumă de 12,390 milioane de lei, din care s-au încasat 7,085 milioane de lei. Au fost confiscate bunuri și bani, totalizând 727.798 lei.

Activitatea de monitorizare a transporturilor intracomunitare de mărfuri în punctele de trecere a frontierei de la Vama Veche și Negru Vodă s-a concretizat în 899 de sigilări de mijloace de transport și 1.062 desigilări.

Dintre cei circa 30.000 de agenți economici activi, circa 10.000 au fost vizitați de comisarii constănțeni. Controlul este direcționat, de regulă, spre zonele cu risc de evaziune, cap de listă fiind firmele ai căror administratori au deja "păcate" fiscale la activ.

Interesant este că un număr de 685 de operatori economici au fost verificați în urma sesizărilor primite de Garda Financiară. Asta înseamnă că cei ce fentează Fiscul, se pot trezi oricând că un client căruia nu i-au tăiat factură sau bon de casă le trimite comisarii pe cap. Numărul controalelor "la sesizare" crește de la an la an în România.


Comentează știrea

Un fleac
13 februarie 2013
SRL

Garda, Fisc, Opc, Dsv etc..o gramada de capuse te capuseaza cand ai si tu un amarat de magazin, ce smecheri sunt alesii nostri, vand ei bunul national CFR mafra ? il vand, ai controleaza cineva ? sunt de acord romanii ? nu este cistit, noi astia mici sa fim exemplu si ei ? hotii hotilor

rautatea la romani
13 februarie 2013
fara minte

ce usor te poti razbuna pe ala care nu ti-a dat bon fiscal.....ce castigi tu ca parat ? nimic, esti tu mai fericit ca l-ai nenorocit pe ala cu 8mii lei amenda ? cand saracul castiga 1 leu la o sticla de suc, as vrea si eu sa fac o reclamatie celor care ne vand tara, in special lui mazare, a vandut tot spatiu verde....vedeti ? ne razbunam ca chiorii intre noi..si eu nu patessc nimic, rusine celor care se razbuna pe fratele lui

ath
13 februarie 2013
Am vazut strungari miliardari

Zilele trecute am avut nevoie de un mester strungar. Cred ca in tot orasul nu gasesti mai mult de trei strungari particulari. Am gasit in sfarsit unul. "Nu mai lucrez domnule" mi-a spus strungarul. "Am datorii la Fisc.Fiscul m-a pus sa semnez ca nu am voie sa mai lucrez si m-a amenintat ca ma rastigneste daca ma prinde cu usa dechisa la atelier " a spus mesterul. Domn Ponta, dumneata ai auzit de strungari miliardari ? Strungarul asta muncea ca sa-si intretina familia. Punct ! Domn Ponta,pe mesterul asta il gasesti la o coada pentru somaj si la o coada pentru subventii sau ajutoare sociale. E bine asa ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0215 secunde