Gazele pentru consumatorii casnici sunt mai scumpe cu 2%, începând de astăzi

129
Gazele pentru consumatorii casnici sunt mai scumpe cu 2%, începând de astăzi - gaze-1491039742.jpg

Articole recomandate

De astăzi, gazele naturale se scumpesc în medie cu 2 la sută pentru consumatorii casnici, potrivit deciziilor luate în ultima ședință a Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. 


Și asta datorită liberalizării pieței gazelor naturale. Măsura, în opinia ministrului Energiei, ar fi necesară pentru a se crea un mediu competitiv, transparent și echitabil, atât pentru operatorii din piață, cât și pentru consumatori. Chiar și așa, ANRE are în continuare obligația de a stabili prețuri reglementate pentru clienții casnici și de a monitoriza evoluția pieței concurențiale de gaze naturale.

Tot în ultima ședință a ANRE au fost aprobate tarifele de distribuție la Distrigaz Sud Rețele, în scădere, în medie, cu 4,16 la sută.

Justificarea șefului ANRE pentru scumpire



"La gaze naturale este o creștere prevăzută în calendarul convenit cu forurile internaționale și e vorba de 2% pentru consumatorii casnici. Pentru consumatorii industrali din piața reglementată prețurile vor crește cu aproximativ 5%. Piața reglementată constituie un nucleu de 15%, în general consumatori mai mici, nu e vorba de marile industrii, care pot să aleagă: pot să rămână în cadrul pieței reglementate, plătind tarifele care sunt în calendar, sau pot să aleagă să meargă în piața liberă și să negocieze direct un alt preț", a spus Niculae Havrileț, președintele ANRE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
Stire din Economie : Euro e aproape de paritatea cu dolarul
Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
Stire din Economie : Leul a pierdut toate bătăliile
Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 1.1126 secunde