Gerul umflă factura operatorilor din domeniul gazelor naturale

143
Gerul umflă factura operatorilor din domeniul gazelor naturale - gaze-1520524722.jpg

Articole recomandate

Gerul de săptămâna trecută a umflat semnificativ cheltuielile Transgaz. Din cauza creșterii consumului, operatorul a ajuns să cumpere gaze la prețul de 127 de lei pe MWh, cam cu 40% mai mult față de cotația medie, se arată într-un comunicat al companiei.


Reprezentanții Transgaz au comunicat că în perioada 22-26 februarie, în contextul avertizărilor meteo de ger și în conformitate cu legislația din domeniu, s-au cumpărat, de pe bursă, 12 milioane metri cubi de gaze naturale. 


"Precizăm că tranzacțiile s-au efectuat în mod transparent și nediscriminatoriu, prin utilizarea mecanismelor de piață și cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare. Cu toate acestea, în data de 26.02.2018 s-a înregistrat la nivelul întregului Sistem Național de Transport (SNT) un deficit de cca. 10,6 milioane mc", se arată în comunicat. 


Pentru a acoperi acest gol, Transgaz a cumpărat 5 milioane de metri cub, pe 27 februarie, cu 127 de lei/MWh - preț minim licitat de către vânzător.
 
Potrivit Transgaz, prețul la care a fost cumpărat gazul nu se va refelcta în factura finală a consumatorului. Diferențele de preț vor fi suportate de operatorii care nu au cantitățile de gaze necesare pentru a asigura echilibrul sistemului național, potrivit economica.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.514 secunde