Grecia își vinde insulele, ca să-și salveze economia

275
Grecia își vinde insulele, ca să-și salveze economia - e2e8efb6503c90b00b947b9d263c5356.jpg

Articole recomandate

Guvernul Greciei scoate la vânzare o parte dintre cele 6.000 de insule ale sale, într-o tentativă disperată de a-și plăti datoria externă și a-și salva economia, relatează The Guardian.
Potrivit cotidianului britanic, o zonă din Mykonos, una dintre principalele destinații turistice ale Greciei, este scoasă la vânzare. Zona este deținută în proporție de 30% de guvern, care caută un cumpărător dispus să injecteze capital și să dezvolte un complex turistic luxos, potrivit unei surse apropiate negocierilor.
Potențialii investitori, în special chinezi și ruși, caută și proprietăți de pe insula Rhodos, pentru a le transforma în destinații de vacanță pentru oamenii din ce în ce mai bogați din aceste țări. Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, s-ar număra printre cei interesați, deși un purtător de cuvânt a negat că acesta ar fi dispus să investească.
Site-ul Private Islands anunță că insula Nafsika, cu o suprafață de 1.235 de acri, situată în Marea Ionică, este de vânzare pentru 15 milioane euro. Există însă și insule mai ieftine, de două milioane euro. O parte dintre numeroasele insule ale țării sunt atât de mici încât pe ele poate fi pus doar un șezlong.
Numai 227 dintre insulele elene sunt populate, iar decizia de a vinde a fost alimentată și de incapacitatea statului de a dezvolta infrastructură de bază pe cele mai multe dintre ele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.478 secunde