Gașca lui "Cristel", care plănuise jaful secolului la Constanța, a ajuns după gratii

1875
Gașca lui
Magistrații de la Judecătoria Constanța au emis, joi seara, mandate de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, pe numele celor cinci tineri care au fost prinși în flagrant în timp ce intenționau să sustragă obiecte, în valoare de un milion de euro, din interiorul unui imobil din Constanța.
Gheorghiță Severin Ciocârlan, de 21 de ani, din Valu lui Traian, Valentin Ifrim, de 32 de ani, din Constanța, Ionuț Velichea, de 20 de ani, din Valu lui Traian, Claudiu Nicușor Vlăescu, de 24 de ani, din Constanța și Marian Cristian Gheorghiu au fost duși, joi seara, cu duba escortată de DIAS la Judecătoria Constanța. Tinerii aveau glugile trase pe cap și erau așteptați de prieteni și de rude în fața instanței. Ei au fost duși în fața judecătorilor și audiați. Toți au negat că ar fi pus la cale ceea ce ar fi putut fi considerat jaful secolului la Constanța.
Cu toate acestea, pe baza probelor existente la dosar, magistrații au emis mandate de arestare. Ei au fost transportați în arestul IPJ Constanța, însă cum decizia nu este definitivă, cei cinci mai au o șansă de a fi cercetați în libertate. Avocații lor au formulat deja recurs la instanța superioară, care se va judeca în următoarele zile.
Cei cinci tineri au fost reținuți, miercuri seara, în timp ce spărgeau depozitul lanțului de magazine de bijuterii Sevda, situat pe strada Dragoslavelor, din Constanța.
Dacă planul pus la cale de ei ar fi reușit, tinerii urmau să plece cu bijuterii, ceasuri, tablouri și icoane prețioase în valoare de patru milioane de lei, echivalentul a un milion de euro, însă oamenii legii aveau informații despre infracțiunea pe care urmau să o comită și au filat zona.
Miercuri seara, cei cinci au venit pe strada Dragoslavelor la bordul a două autoturisme de lux. Toți purtau cagule. Totodată, numerele de înmatriculare de la mașini erau murdărite cu păcură sau noroi. Trei dintre ei au escaladat gardul. Înarmați cu răngi au intrat în curtea imobilului. Ceilalți doi au rămas de șase. Exact când le era lumea mai dragă, au fost somați de polițiștii care filau zona. Pentru prinderea lor, oamenii legii au folosit armamentul din dotare, însă gașca s-a predat în cele din urmă, fără a se înregistra victime. Potrivit anchetatorilor, creierul operațiunii era Marian Cristian Gheorghiu, zis "Cristel". Atât el cât și ceilalți patru parteneri de afaceri necinstite au mai fost implicați în diverse scandaluri între clanurile interlope din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3544 secunde