Polițiștii au dejucat jaful secolului la Constanța (galerie foto)

5038
Polițiștii au dejucat jaful secolului la Constanța (galerie foto) - 9bf2f59888976ef90dc2bd083d0a4cb5.jpg
Cinci tineri au fost reținuți, în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce spărgeau depozitul lanțului de magazine de bijuterii Sevda, situat pe strada Dragoslavelor, din Constanța. "Creierul" rețelei era Marian Cristian Gheorghiu, zis "Cristel", cunoscut polițiștilor deoarece este implicat și în alte dosare penale. Cu toate acestea, el nu are antecedente pentru că nu a fost niciodată condamnat definitiv.
Dacă planul pus la cale de cei cinci ar fi reușit, ei urmau să plece cu bijuterii, ceasuri, tablouri și icoane prețioase în valoare de patru milioane de lei, echivalentul a un milion de euro, însă oamenii legii aveau informații despre infracțiunea pe care urmau să o comită și îi așteptau la cotitură.
Rețeaua alcătuită din cei cinci acționa în două grupuri. Primul avea obligația de a supraveghea zona în care cel de-al doilea grup trebuia să acționeze. Cu alte cuvinte, țineau de șase până ce partenerii de furturi ar fi reușit să ia prada. Ca totul să iasă ca la carte, Gheorghiță Severin Ciocârlan, de 21 de ani, din Valu lui Traian, Valentin Ifrim, de 32 de ani, din Constanța, Ionuț Velichea, de 20 de ani, din Valu lui Traian, Claudiu Nicușor Vlăescu, de 24 de ani, din Constanța, și Marian Cristian Gheorghiu au supravegheat zona mai multe săptămâni. Astfel, ei au reușit să afle programul paznicilor și al celor care frecventau depozitul cu bunuri de valoare. Mai mult, se pare că cei cinci tineri aflaseră că imobilul unde erau depozitate bunurile de valoare nu era dotat cu sistem de alarmă, ceea ce i-ar fi avantajat.
După ce au considerat că au suficiente informații s-au gândit că este timpul să dea lovitura care i-ar fi îmbogățit. Înarmați cu stații de emisie-recepție și unelte pe care să le folosească la infracțiune, respectiv, leviere și clești, cei cinci au venit, în noaptea de miercuri spre joi, pe strada Dragoslavelor, la bordul a două autoturisme de lux. Toți purtau cagule. Totodată, numerele de înmatriculare de la mașini erau murdărite cu păcură sau noroi. Trei dintre ei au escaladat gardul. Înarmați cu răngi au intrat în curtea imobilului. Ceilalți doi au rămas de șase. Exact când le era lumea mai dragă, au fost somați de polițiștii care filau zona.
Patru dintre ei nu au opus rezistență, în timp ce "Cristel" a aplicat tactica "fuga e rușinoasă, dar e sănătoasă". El s-a urcat la volanul unui Volvo cu care venise și a încercat să demareze în forță. Polițiștii l-au somat să se predea și au tras un foc de armă, lucru care l-a intimidat pe cel care este considerat creierul rețelei. În urma percheziției efectuate asupra lui "Cristel", polițiștii au găsit un pistol cu bile de oțel pentru care nu avea autorizație.
Cei cinci au fost transportați la sediul IPJ Constanța, unde au fost audiați, fiind acuzați de tentativă la furt calificat. În plus, "Cristel" mai este acuzat și de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Niciunul nu și-a recunoscut vina. La închiderea ediției, ei se aflau la Judecătoria Constanța, unde magistrații urmau să stabilească dacă vor fi arestați sau cercetați în stare de libertate.
"Ar fi putut fi jaful secolului", a afirmat șeful IPJ Constanța, comisar șef George Popa. Operațiunea în urma căreia interlopii au căzut în mâinile polițiștilor a fost organizată de ofițerii Serviciului de Informații și Protecție Internă Constanța și polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 25 Iunie 2010
Stire din Eveniment : Minoră dispărută de o lună
Pagina a fost generata in 3.184 secunde