Ziua Drapelului Național, sărbătorită din acest an pe faleza Cazinoului din Constanța

309
Sâmbătă, 26 iunie, cu ocazia Zilei Drapelului Național, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța vor fi organizate mai multe activități menite să marcheze acest moment important pentru istoria românilor.
Prin urmare, începând cu ora 7,45, la reședința Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, preotul militar Laurențiu Cristinel Oprea va oficia slujba sfințirii drapelului național care va fi urmată de ceremonia arborării drapelului național, în prezența conducerii și a personalului aflat la reședința unității.
La ora 8,30, un pluton de onor format din 18 subofițeri, un ofițer și garda port drapel vor fi prezenți pe platoul din fața Statului Major al Forțelor Navale, pentru a participa la manifestările organizate de Prefectura Constanța cu ocazia acestei sărbători. Formațiunea de jandarmi va da onorul și va participa apoi la defilarea gărzii de onoare. Printre oficialitățile prezente la eveniment se va număra și inspectorul șef, locotenent colonel Marian Ureche.
Potrivit Prefecturii Constanța, eveni-mentul se va desfășura începând din acest an pe esplanada din fața Comanda-mentului Flotei, situat pe faleza Cazinoului din Constanța, unde va fi arborat unul dintre cele mai mari drapele ale României (10,5m x 7m), pe un catarg înalt de 25 m. Pe lângă ceremonialul militar, alocuțiunile oficialităților și defilarea gărzii de onoare, va avea loc defilarea primului drapel național decretat oficial la 14/26 iunie 1848, precum și un concert susținut de Fanfara Militară a Forțelor Navale.
***
În anul 1848, tricolorul a devenit în Țara Românească însemnul național, princi-palul element constitutiv al drapelului de stat. Guvernul revoluționar, prin decretul nr. 1, din 26 iunie 1848, a hotărât ca drapelul țării să aibă "trei culori: albastru, galben și roșu", iar pe pânză să fie înscrise cuvintele "Dreptate, Frăție".
În vederea marcării acestui moment, ziua de 26 iunie a fost proclamată, prin Legea nr. 96/1998, "Ziua Drapelului Național" al României. În această zi, autoritățile pregătesc evenimente având caracter cultural-educativ, iar unitățile Ministerului Administrației și Internelor și Ministerului Apărării organizează cere-monii militare specifice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 25 Iunie 2010
Stire din Eveniment : Minoră dispărută de o lună
Pagina a fost generata in 1.6425 secunde