Guvernul îi sperie pe hoții de la Calea Ferată cu… amenzi

277
Firmele de colectare a deșeurilor metalice nu mai au voie să cumpere, de la persoane fizice, materialelor de tipul șinei de cale ferată, pieselor ale aparatelor de cale, contrașinelor, ecliselor, părților componente ale instalațiilor de siguranța circulației, cablurilor de semnalizare și telecomunicații feroviare, componentelor instalațiilor de electrificare sau ale materialului rulant etc. Interdicția a fost introdusă prin ordonanță de urgență, pentru o perioadă de 2 ani, termenul putând fi prelungit prin hotărâre de guvern.
Încălcarea prevederilor actului normativ constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 20.000 la 40.000 de lei.
În cazul în care contravenția a fost săvârșită de către operatori economici care realizează activități de colectare a deșeurilor industriale reciclabile, se aplică și sancțiunea complementară a anulării autorizației de colectare.
Constatarea contravenției și aplicarea sancțiunilor vor fi făcute de persoanele împuternicite din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.
În plus, contravenienții vor trebui să achite, pe lângă amenda contravențională, un tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare, în contul CN CFR SA, CFR Călători sau CFR Marfă.
Este greu de crezut că această ordonanță de urgență va stopa furturile de la Căile Ferate. Hoții și patronii firmelor de colectare a deșeurilor metalice nu s-au speriat de Codul Penal și de pușcărie, dar mite de o amărâtă de OUG, care îi amenință cu amenzi de până la 40.000 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6634 secunde