Guvernul nu are buget, dar se gândește la rectificarea lui

145
Guvernul nu are buget,  dar se gândește la rectificarea lui - pontadc-1358352938.jpg
Premierul Victor Ponta le-a cerut miniștrilor să-și facă bine temele pentru întâlnirile cu delegația Fondului Monetar Internațional, legate de scrisoarea de intenție: "Vă rog să vă pregătiți foarte bine pentru întâlniri. Să aveți argumente atunci când cerem ceva, să știți care sunt lucrurile pe care n-avem cum să le evităm și trebuie să le facem, chiar dacă au mai fost amânate."


În privința reformelor structurale, la companiile de stat, el a cerut să se discute cu reprezentanții FMI un termen rezonabil.

"Să nu mai avem securea 31 martie, ca să ne grăbim, așa cum ne-am grăbit anul trecut cu Oltchimul, să primim un termen rezonabil, poate până în vară, în așa fel încât chiar să facem toate lucrurile care țin de reforme structurale" - a declarat premierul.

Pachetul fiscal va fi finalizat marțea viitoare, urmând ca bugetul să fie aprobat miercuri, 23 ianuarie, în ședința de guvern. Ponta vrea "un buget, în primul și în primul rând, realist; în al doilea rând, un buget în care să ne ținem de cuvânt cu lucrurile cele mai importante și anume pensii, salarii, investiții publice și un buget care, să ne permită, când venim la prima rectificare, în luna iulie, să fie, în sfârșit, o rectificare pozitivă, cu venituri mai multe la buget și cu bani mai mulți pentru investiții și pentru programe sociale, acolo unde este cazul."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2718 secunde