Guvernul pregătește privatizarea a 10% din capitalul entităților Electrica

712
Guvernul pregătește privatizarea a 10% din capitalul entităților Electrica - electrica-1313169063.jpg

Ministerul Economiei a pus în dezbatere publică proiectul ordonanței de guvern pentru aprobarea unor măsuri cu privire la vânzarea unor pachete de acțiuni deținute de Societatea Comercială de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - SA .
Potrivit actului normativ, vor fi vândute acțiuni reprezentând până la 10% din capitalul social al entităților Electrica - SA sau echivalentul acestora în cazul unor restructurări prin proceduri de fuziune sau divizare. Anunțurile de vânzare vor fi date publicității, nu mai târziu de 180 de zile de la data intrării în vigoare a Normelor metodologice ale prezentei ordonanțe. Printre entitățile Electrica - SA vizate de acțiunea de privatizare se numără și Societatea Comer-cială Enel Dobrogea Distribuție SA.
Asociațiile salariaților vor fi cele ce vor avea dreptul să cumpere pachetele de acțiuni. Termenul la care va fi finalizat întregul proces de vânzare a acțiunilor (asupra cărora s-a exercitat opțiunea de cumpărare de către persoanele îndrep-tățite) expiră la data de 31 decembrie 2014, în cazul Societății Comerciale Enel Dobrogea Distribuție.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 August 2011
Stire din Economie : S-a ieftinit benzina! Vezi cu cât
Pagina a fost generata in 1.4139 secunde