Guvernul va modifica din nou taxa auto

264
Guvernul a decis ca, în aproximativ două săptămâni, să modifice din nou taxa de primă înmatriculare, după ce Curtea de Justiție a Comunităților Europene (CJCE) a apreciat că această taxă încalcă legislația Uniunii Europene, au declarat agenției MEDIAFAX surse oficiale.
Modificarea taxei auto a fost decisă în ședința de miercuri a Cabinetului, după ce ministrul Mediului a prezentat o notă în acest sens.
Informația a fost confirmată pentru MEDIAFAX de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, care a precizat că Executivul pregătește o soluție legislativă în concordanță cu decizia Curții de Justiție a Comunităților Europene.
"Ministrul Mediului a prezentat Cabinetului o notă privind taxa de poluare auto. Pregătim o soluție legislativă în concordanță cu decizia CJUE, iar actul normativ va fi aprobat de Guvern în perioada imediat următoare", a spus oficialul guvernamental.
La rândul său, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat agenției MEDIAFAX că are în lucru mai multe variante de modificare a taxei auto și că varianta finală va fi prezentată Guvernului în aproximativ două săptămâni.
El a precizat că nu au existat probleme din partea Comisiei Europene legate de această taxă și că modificarea va fi efectuată astfel încât procedura de taxare să fie clarificată pentru instanțe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9287 secunde