Nicușor pune jugul pe județ

1693
Nicușor pune jugul pe județ - dabf786cc465305db507121b993c343d.jpg
Pentru președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, se apropie scadența deoarece a mai rămas doar un an până la alegerile locale ce vor avea loc în 2012. Cel puțin așa reiese, dacă se ține cont că, a început să scoată de la naftalină proiecte pe care le-a lansat cu mare fast și înaintea alegerilor din 2008, dar pe care le-a uitat la scurt timp după ce s-a văzut în fotoliul de la Consiliul Județean Constanța. Mai exact, este vorba despre proiectul privind realizarea Sălii Polivalente din Constanța.
În luna mai a anului 2008, cu o lună înainte de alegeri, Nicușor Constantinescu și prietenul său, Radu Mazăre, adică cei doi grei ai PSD-ului constănțean, anunțau cu mare tam-tam că în orașul nostru va fi construită o Sală Polivalentă cum n-a văzut nici Parisul. Pe hârtie, proiectul era deosebit și mai că ai fi zis că toți sportivii din întreaga lume vor lua cu asalt Constanța. În prezent, se poate observa că au fost doar vorbe de campanie electorală și nimic altceva.
Demarat la inițiativa autorităților locale, proiectul ar fi trebuit să fie finalizat cel mai târziu la data de 1 iunie 2010, întrucât în toamna acelui an Constanța urma să găzduiască a doua ediție a Jocurilor Mării Negre, iar Sala Polivalentă ar fi fost cea mai bună locație pentru desfășurarea competițiilor sportive. Cu toate acestea, nici măcar piatra de temelie a Sălii Polivalente nu s-a mai pus.
Și, cum vremea trece, unii uită, probabil, Nicușor Constantinescu s-a gândit că nu ar fi rău să iasă din nou în evidență cu Sala Polivalentă, deși, teoretic, ar fi avut timp până acum să o finalizeze tot cu bani de împrumut dacă dorea neapărat acest lucru.
Drept urmare, el a inițiat un proiect de hotărâre care va fi discutat în cadrul ședinței Consiliului Județean Constanța care va avea loc vineri.
Concret, consilierii județeni vor trebui să voteze dacă sunt de acord ca CJC să împrumute 90 de milioane de euro, bani cu care ar urma să se construiască Sala Polivalentă.

Proiect doar pe hârtie
Acum trei ani, Consiliul Local Municipal Constanța, Consiliul Județean Constanța și Agenția Națională pentru Sport se asociau pentru realizarea "unui obiectiv unic în Dobrogea" - așa cum este descris în proiect - Sala Polivalentă Constanța. După aprobarea convenției de colaborare între cele trei autorități, Consiliul Județean a inițiat, prin HCJC 129/25.05.2007, organizarea Concursului de idei de proiecte cu tema "Sala Polivalentă-Constanța" având drept scop identificarea resurselor financiare necesare, a găsirii locației propice proiectului, precum și punerea în comun a resurselor umane.
Obiectivul proiectului viza realizarea unui complex sportiv care să devină "un punct de interes pentru municipiul Constanța, respectiv pentru județul Constanța și regiunea de sud-est", așa cum se precizează în hotărârile Consiliului Județean Constanța.
În cele din urmă, s-a hotărât ca sala să fie construită în complexul sportiv din Badea Cârțan, pe amplasamentul actualului stadion de rugby, pe o suprafață de 76.352 metri pătrați, terenul fiind pus la dispoziție de Primăria Constanța.
Potrivit proiectului inițial, Sala Polivalentă ar trebui să aibă un teren multifuncțional, un bazin olimpic, capacitatea sălii de jocuri fiind de 10.000 de locuri pentru manifestările sportive și 12.000 de locuri pentru cele culturale. Totodată, complexul ar trebui să mai cuprindă o sală de antrenament, un hotel destinat cazării sportivilor și delegațiilor oficiale, o parcare subterană și alte trei parcări la suprafață, cabinete medicale, precum și facilități pentru recuperarea sportivilor, dar și o piațetă pietonală amenajată în fața complexului, care va oferi un spațiu de promenadă pentru locuitorii orașului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.398 secunde