Primarul din Peștera nu vrea ghetou în localitate

1418
Primarul din Peștera nu vrea ghetou în localitate - 1638ccfe382f378e521088983b666d28.jpg
Președintele Consiliul Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, încearcă să convingă primarii PSD din județ că a găsit soluția salvatoare pentru oamenii care nu au o locuință. Mai exact, șeful județului s-a luat după prietenul său, Radu Mazăre, care vrea să facă un cartier cu containere în Constanța, în care să locuiască constănțenii defavorizați de soartă.
După ce a stat și s-a tot gândit, Constantinescu a hotărât că ar fi bine și ca cei din mediul rural să fie concentrați în ghetouri. Așadar, șeful județului a trimis, recent, către primăriile din județ, o adresă prin care le spune că "Primăria Municipiului Constanța intenționează să deruleze Programul de construire unități locative modulare denumit Campus Social Henri Coandă destinat persoanelor defavorizate", de parcă intenția primarului din Constanța, Radu Mazăre, care este și șeful PSD la nivelul județului Constanța, ar trebui să fie un exemplu pozitiv și pentru ceilalți primari PSD din județul Constanța. Sau, mai nou, pentru primarii PSD și PNL, că tot au bătut palma recent după "căsătoria din interes" denumită Uniunea Social Liberală (USL).
"Având în vedere interesul crescut al autorităților publice locale din județ față de aceste unități locative modulare, vă transmitem anexat draftul de Program utilizat de Primăria Municipiului Constanța, pentru a fi analizat și adaptat nevoilor dumneavoastră. În cazul în care sunteți de acord, vă rugăm ca, până la data de 28 martie, să ne transmiteți necesarul de module pentru a fi centralizat la nivel de județ", se mai spune în adresa transmisă primăriilor din județ de Nicușor Constantinescu.
Pe de altă parte, Constantinescu vorbește în adresa transmisă primăriilor numai despre un așa zis interes al autorităților din Constanța, însă uită să spună despre reacția negativă pe care au avut-o constăn-țenii atunci când au auzit de un astfel de proiect. Mai exact, Constantinescu uită să spună primarilor din județ că deja există o petiție prin care se strâng semnături pentru ca oamenii să nu fie cazați în containere, în Constanța.

"Trăim în mediul rural, dar tindem spre civilizație"
Ideea ca cei defavorizați de soartă să fie cazați în containere concentrate în ghetouri i-a uimit pe unii primari, chiar dacă "sunt de la țară", așa cum susțin anumite persoane ce se dau drept intelectuali de oraș.
Uimit de felul în care șeful județului vede viitorul locuitorilor, primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie, care este membru PSD, a avut curaj și i-a transmis președintelui CJC un răspuns pe măsură: "Urmare adresei dumneavoastră referitoare la necesarul de unități locative modulare destinate persoanelor defavorizate la nivel județean, vă comunicăm că instituția noastră și cetățenii pe care îi reprezentăm, deși trăim în mediul rural, tindem către civilizație și nu dorim să încurajăm construirea unor astfel de campusuri. Observăm cu cât interes și dedicație vă ocupați de problemele cetățenilor defavorizați, acesta fiind probabil motivul pentru care nu ați răspuns încă solicitărilor noastre referitoare la construirea unei școli pentru elevii comunei Peștera. Vă reamintim domnule președinte al Consiliului Județean Constanța, în cazul în care ați uitat, evident din cauza numărului mare de proiecte de dezvoltare în care ați inclus comuna Peștera, că lucrările de extindere a Școlii de Arte și Meserii au fost finalizate, însă avem sume restante față de firma constructoare de aproximativ 1.400.000 de lei. Știindu-vă un susținător al calității educației și al creșterii standardelor de viață a locuitorilor comunei Peștera, suntem absolut convinși de promptitudinea cu care veți da curs solicitărilor noastre".
Așadar, în loc să privească spre viitor și să se preocupe mai mult de soarta copiilor prin școlarizare corespunzătoare și condiții moderne de a învăța, șeful CJC vrea să întoarcă populația în trecut și să-și ducă traiul de zi cu zi în containere. În aceste condiții, nu ne-ar mira ca, mâine-poimâine, șefii PSD Constanța să vină cu ideea ca și cursurile școlare să se facă prin containere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4139 secunde