Judecătorii sunt prea insistenți pentru Nicușor Constantinescu!

1331
Judecătorii sunt prea insistenți pentru Nicușor Constantinescu! - 179c7c9e38313b80618aa0d98f0a7961.jpg
Președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicușor Constantinescu, deranjat de faptul că judecătorii constănțeni îi tot trimit pe jandarmi și polițiști să-l caute
pentru a-l aduce la procesul în care are calitatea de inculpat a recuzat, ieri, prin avocatul său, magistratul care a avut tupeul să… insiste ca el să vină la judecată.

Ieri, magistrații de la Judecătoria Constanța erau nevoiți să continue procesul în care Nicușor Constantinescu, președintele CJ Constanța, este acuzat de fapte de corupție.
El a fost trimis în judecată, în acest dosar, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată. Procurorii DNA spun că el ar fi refuzat să efectueze o serie de plăți la care CJ se angajase într-un proiect finanțat în mare parte de Uniunea Europeană, creând astfel un prejudiciu către RAJA Constanța în valoare de peste un milion de euro.
Judecătoarea Ruxandra Grecu dispusese încă de la termenul precedent ca președintele CJ Constanța să fie prezent în sala de judecată la termenul din 7 martie, astfel că, pentru termenul de ieri, el a fost citat, din nou, cu mandat de aducere. Firește, atât jandarmii, cât și polițiștii nu l-au găsit nici la domiciliu și nici la sediul Consiliului Județean.

Cu cererea de recuzare la purtător
Din câte se pare însă, Nicușor Constantinescu a fost deranjat foarte tare de gestul magistraților de a insista în prezența sa la proces, astfel că avocatul său, Marius Mocanu, de cum s-a strigat dosarul, a și înaintat o cerere de recuzare a judecătoarei Ruxandra Grecu, despre care a spus că, prin măsurile dispuse, și-ar fi format deja o opinie privind dosarul în care este acuzat Nicușor Constantinescu. "El a precizat că nu vrea să dea nicio declarație în fața instanței, prevalându-se la dreptul la tăcere. Chiar și în aceste condiții, el a fost citat cu mandat de aducere", a spus Marius Mocanu.
Apărătorul a venit pregătit să recuze instanța, el înaintând, imediat de cum a început procesul, notele scrise cu privire la acest punct de vedere.
Dată fiind această situație, magistratul Ruxandra Grecu a suspendat ședința de judecată, urmând ca cererea de recuzare să fie judecată de conducerea instanței.
Potrivit reprezentanților Judecătoriei Constanța, cererea de recuzare se va judeca în cursul acestei zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.386 secunde