"Protestăm față de atitudinea vulgară, grobiană și iresponsabilă a președintelui CJC"

2123
În cursul zilei de ieri a avut loc ședința Consiliul Județean în care s-au votat 78 de proiecte, incluse pe ordinea de zi și pe ordinea suplimentară. Printre acestea s-au numărat și câteva hotărâri legate de situația Teatrului Oleg Danovski, niciuna însă referitoare la salariile angajaților care nu au mai primit niciun ban de la CJC de mai bine de trei luni. De aici, atmosfera a explodat, artiștii fiind evacuați afară din sală de președin-tele Nicușor Constantinescu. Nu departe de acest moment, și con-silierii PDL au părăsit sala de ședințe. După ce pedelistul Mihai Petre a încercat să introducă pe ordinea suplimentară un proiect privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Teatrului Oleg Danovski, pentru ca angajații instituției să-și poată lua salarii, Nicușor Constantinescu a luat foc, transformând foamea a sute de oameni într-o confruntare strict politică. "Nu este nimeni de acord cu dumneavoastră. Nu mai aveți voie să vorbiți!", a conchis șeful CJC, roșu de furie că cineva a propus ca artiștii să fie plătiți.
În tot acest timp, liberalii, camuflați în mijlocul pesediștilor, nu au schițat niciun gest. Cu capul plecat în pământ, s-au făcut că nu aud și că nu văd nimic, votând după cum le cerea mai marele PSD.
Rămasă singură în sala de ședințe, mașina de vot PSD-PNL a început să-și facă treaba așa cum a dorit, în deplină armonie. Toate cele 78 de proiecte de hotărâri au fost aprobate, consilierii peneliști tăcând ca niște mielușei supuși conducerii "atotștiutoare". Nicio declarație, nicio luare de cuvânt, niciun amendament sau vreo inițiativă proprie.
După ședință, consilierii PDL au ripostat printr-un comunicat de presă.
"Grupul de consilieri județeni ai Partidului Democrat Liberal a părăsit ședința Consiliului Județean Constanța în semn de solidaritate cu salariații din cadrul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", precum și în semn de protest față de atitudinea vulgară, grobiană și iresponsabilă a președintelui Consiliului Județean Constanța, domnul Nicușor Daniel Constantinescu, în raport cu angajații Teatrului Național de Operă și Balet «Oleg Danovski» și cu încercarea consilierului județean Mihai Petre de a vorbi liber. Grupul de consilieri județeni ai PDL consideră că prin poziția sa dezgustătoare, domnul Nicușor Daniel Constantinescu reprezintă o reală rușine pentru imaginea județului Constanța în general, și pentru instituția Consiliului Județean Constanța în particular", se arată în comunicatul de presă.
Alexandra BĂLAN

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3162 secunde